Musorujsag
Élő Eredmények

Dragan Vukmir megindokolta Molnárék száműzését

Dragan Vukmir megindokolta Molnárék száműzését

m4sport.hu
Mint arról beszámoltunk, a Diósgyőri VTK első csapatától az NB III-as együtteshez vezényelte át a miskolciak két támadóját, Horváth Zoltánt és Molnár Gábort. Az együttes vezetőedzője, Dragan Vukmir a DVTK hivatalos oldalán indokolta meg a döntést.

„Nálam mindig a csapategység az első, és egyetlen játékos sem helyezheti magát a csapat elé – mondta Dragan Vukmir, a DVTK vezetőedzője a klubhonlapnak. – A két labdarúgó alapképességét senki nem vitatja, de az öltöző egységességének érdekében meg kellett hozni ezt a döntést. Ráadásul Molnár Gábor egy súlyos fegyelmi vétséget is elkövetett a Budaörs elleni mérkőzésen, aminek a csapat látta kárát. Én továbbra is a fegyelemben, az alázatban, a munkában hiszek, és ezt várom el a játékosoktól is.”

A Diósgyőr vasárnap 2–1-es vereséget szenvedett a kiesés elől menekülő Budaörs otthonában (a Vasas ezzel az eredménnyel matematikailag is feljutott, majd hétfőn a bajnoki címet is kiharcolta), így komoly lépéshátrányba került a Kecskeméttel szemben a feljutásért vívott harcban. Dragan Vukmir ezt követően úgy fogalmazott: nem látja, hogy a játékosoknak is olyan fontos lenne a feljutás mint a klubnak. Emellett salamoni döntést hozott – a kilenc gólnál járó Molnár Gábort, és a tizenegyig jutó Horváth Zoltánt is az NB III-as csapathoz száműzte.

A Diósgyőr vasárnap a Soroksár együttesét fogadja, míg a Kecskemét szintén hazai pályán játszik, a Tiszakécskével. A lila-fehérek előnye jelenleg három pont a Merkantil Bank Ligában, s a gólkülönbségük is jobb, mint a DVTK-nak, valószínűleg a hátralevő három fordulóban kétszer kellene botlaniuk a miskolci üdvösséghez.

Borítókép: Dragan Vukmir (Fotó: dvtk.eu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ádám Martint legfeljebb a Bika állíthatja meg? – Hétközi hősök
A 31. fordulóra szinte minden lényegi kérdés eldőlt az OTP Bank Ligában, a Gyirmót Real Madrid-jellegű kötéltánca azonban még a kiesés szempontjából hagyott kérdőjeleket. A Bika keményen szerelte a Puskás Akadémia középpályását, Ádám Martin pedig negyven éve nem látott góláradatnál jár.
Magyar futball
Szombathelyi döntetlennel biztosította be bajnoki címét a Vasas
A Vasas gól nélküli döntetlent játszott a Haladás vendégeként a labdarúgó NB II. 35. fordulójának zárómérkőzésén, ezzel a feljutás bebiztosítása után a bajnoki címet is megszerezte három fordulóval a bajnokság vége előtt.
Merkantil Bank Liga
Sportigazgatója és továbbra is házi gólkirálya nélkül a Diósgyőr; egy pont kell a Vasasnak az élvonalhoz
Vasárnap és hétfőn a 35. fordulót rendezik a Merkantil Bank Ligában. A zárótalálkozón a Vasas akár már annak tudatában léphet pályára, hogy egy szombathelyi vereséggel is biztos lehet a feljutása, ehhez azonban a Kecskemét vagy a DVTK botlása kéne – márpedig nekik az egymás elleni versenyfutásban minden pontra szükségük van.
Magyar futball