Musorujsag
Élő Eredmények
×

Lesújtott a Fegyelmi Bizottság: a Fradinak fizetnie kell a derbi miatt

Lesújtott a Fegyelmi Bizottság: a Fradinak fizetnie kell a derbi miatt

m4sport.hu
A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága több NB I-es és egy NB II-es klubra is pénzbüntetést szabott ki.

A szövetség hivatalos oldalán közzétett fegyelmi határozatokat változtatás nélkül közöljük.

A FEB összevont eljárás alapján az FTC-t a DVSC és az Újpest elleni hazai és a Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért  (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, az ellenfél szurkolóit sértő molinó kihelyezése, mérkőzés rendbontás miatti felfüggesztése és nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz ismételt használata)  pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB összevont eljárás alapján a ZTE-t a Honvéd és a Paks elleni hazai és az Újpest elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért  (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és a játékvezető pénzérmével történt megdobása)  pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB összevont eljárás alapján a DVSC-t az FTC és a Kisvárda elleni idegenbeli és a MOL Fehérvár elleni hazai mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért  (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, tárgy játéktérre történt bedobása és pirotechnikai eszköz használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Az új szezonban az MLSZ már nem közli a pénzbüntetések mértékét, a DVSC hivatalos honlapja azonban ezeket rendszerint nyilvánosságra hozza – eszerint ez az újabb csomag 1.2 millió forintra rúg, s a debreceni klubnak már ebben az idényben 7.85 milliót kellett befizetnie a szövetség kasszájába.

A Fegyelmi Bizottság a másodosztályra is lesújtott, a Haladásnak a szurkolók Vasas elleni bajnokin tanúsított magatartás (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszköz használata), míg a Diósgyőrt a budaörsi vendégjáték során tárgyak játéktérre történő bedobása miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

 

Borítókép: Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. április 24-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ádám Martint legfeljebb a Bika állíthatja meg? – Hétközi hősök
A 31. fordulóra szinte minden lényegi kérdés eldőlt az OTP Bank Ligában, a Gyirmót Real Madrid-jellegű kötéltánca azonban még a kiesés szempontjából hagyott kérdőjeleket. A Bika keményen szerelte a Puskás Akadémia középpályását, Ádám Martin pedig negyven éve nem látott góláradatnál jár.
Hétvégi hősök