Musorujsag
Élő Eredmények
×

Debreceni döntetlenjével átvette a második helyet a Puskás az OTP Bank Ligában

Debreceni döntetlenjével átvette a második helyet a Puskás az OTP Bank Ligában

m4sport.hu/MTI
A Puskás Akadémia 1–1-es döntetlent ért el idegenben a Debreceni VSC ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 32. forduló
Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 1–1 (1–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3621 néző

V: Berke Balázs

Gólszerző: Bódi (34.), ill. Favorov (62.)
Sárga lap:
Da. Babunszki (40.), Bévárdi (55.), ill. Favorov (28.), Szolnoki (53.), Spandler (82.)

DVSC: Gróf – Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 66.) – Bényei (Varga J., 66.) – Bévárdi (Soltész, 89.), Da. Babunszki (Dzsudzsák, 75.), Baráth, Bódi – Do. Babunszki (Rácz B., 75.)
PAFC: Markek – Szolnoki, Spandler, Stronati – Slagveer (Skribek, a szünetben), Van Nieff, Urblík (Corbu, a szünetben), Nagy Zs. (Deutsch, 87.) – Favorov, Zahedi, Baluta (Komáromi, 80.)

Az első negyedóra végéhez közeledve nagy gólszerzési lehetőséget hagyott ki a Puskás Akadémia: Zahedi közelről tiszta helyzetben nem találta el a kaput. Nem sokkal később csúsztatott fejessel is veszélyeztetett a vendégcsapat, amely célratörőbben futballozott ellenfelénél, ugyanakkor nem tudta kontrollálni a középpályát. Ha a DVSC támadott, a PAFC fegyelmezetten zárt vissza, így a hazaiak alig jutottak el a vendégek kapujáig, de ez egyben azt is magával vonta, hogy a Puskás Akadémia a pálya középső harmadában nem szerzett labdát.

Félóra elteltével némileg váratlanul az addig kapura teljesen veszélytelen hazaiak kerültek előnybe: egy sikertelen csel után Bódi elé került a labda, aki a 16-os bal sarkától két-három lépést téve jobbal a hosszú alsóba tekert úgy, hogy a labda a kapufáról pattant be.

Nem volt nagy a tempó, és ez az esőben kezdődő második félidőre sem változott. A Debrecen a vezetés birtokában egy darabig kontrollálta a mérkőzést, a vendégek a támadások szervezésben nem voltak pontosak, de egy szöglet után így is egyenlíteni tudtak. A folytatásban viszont már a PAFC birtokolta többet a labdát, többször ígéretes helyzetben el is jutott a hazaiak kapujáig, újabb gólt azonban nem sikerült szereznie, így meg kellett elégednie az egy ponttal.

Borítókép: PAFC/Flickr

További tartalmak

Kapcsolódó hírek