Musorujsag
Élő Eredmények

Orosz Pál: Dolgozunk az erősítéseken, nem kapkodunk, megvannak a jelöltek

Orosz Pál: Dolgozunk az erősítéseken, nem kapkodunk, megvannak a jelöltek

m4sport.hu
Orosz Pál, az FTC labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a zöld-fehérek szerda esti, Paks elleni MOL Magyar Kupa-győzelme után az M4 Sport Sporthíradó című műsorában

 

A kérdésre, miszerint előnyt jelent-e az egyeztetések során a Ferencváros folyamatosan részvétele az európai kupasorozatokban, Orosz Pál egyértelmű igennel felelt.

„Előnyt jelent a tárgyalásoknál az Európa-liga-részvétel, természetesen. Legyünk reálisak, a futballisták, akik itt vannak, sokuknak az a célja, hogy majd egy nagyobb bajnokságba átmenjenek játszani. Ez azért egy vonzerő.”

A sportvezető szót ejtett a további célokról.

„”Mivel a Bajnokok Ligájában indulunk, az elsőszámú cél, hogy ott jussunk a csoportkörbe. Az első két selejtezőkörben kiemeltek leszünk, akkor papíron nálunk gyengébb csapattal találkozunk, de például a lengyel bajnok is jöhet. Aztán a következő kitűzés az, hogy tavasszal is részt vegyünk valamelyik európai kupakiírásban.”

A vezérigazgató végül kitért a várható igazolásokra is.

„Dolgozunk az erősítéseken. Nem kapkodunk, megvannak a jelöltek, bejelenteni akkor fogunk bárkit is, ha majd hivatalossá válik. Előbb menjen le a bajnokság, addig nem is fogok erről beszélni, az egészen biztos.”

Orosz Pál sem cáfolni, sem alátámasztani nem kívánta a pletykát, miszerint a mali válogatott Adama Traoré lehet az FTC egyik új igazolása. A sportvezető hozzátette, „mindig van magyar játékos a radaron”, ugyanakkor a Ferencváros számára sokszor nehezebb magyar labdarúgót megszerezni, mert a klubok sok esetben túlságosan is sokat kérnek az adott játékosért.

„Mondhatnék más neveket is. Van, ami igaz, van, ami nem igaz. Dolgozunk, Hajnal Tamásék egész évben tevékenykednek, több hónapja megy a munka, hogy milyen posztra milyen lehetőségeink vannak. Nyilvánvaló, hogy ilyenkor már a finisben vagyunk a megállapodások tekintetében is.”

 

Borítókép: MTI/Máthé Zoltán

További tartalmak

Kapcsolódó hírek