Musorujsag
Élő Eredmények

„Döcögős az utam, de most nagyon boldog vagyok" – Lisztes Krisztián fia debütált az élvonalban

„Döcögős az utam, de most nagyon boldog vagyok" – Lisztes Krisztián fia debütált az élvonalban

m4sport.hu
A Gyirmót elleni 2–1-es győzelemmel búcsúztatta a szezont a Ferencváros labdarúgócsapata. Mivel a zöld-fehérek már korábban bebiztosították bajnoki címüket az utolsó találkozón Sztanyiszlav Csercseszov több lehetőséget adott azoknak a játékosoknak, akik az idényben kevesebbet játszottak, illetve fiatalokat is a mélyvízbe dobott – Damir Redzic másodszor, Lisztes Krisztián, megegyező nevű édesapjának 17 éves fia először léphetett pályára a 33-szoros bajnok felnőttcsapatában. A mérkőzést követően érthető módon nagyon boldogan nyilatkozott az M4 Sportnak.

Meg szeretném köszönni mindenkinek, akik segítettek nekem, elsősorban barátoknak, szüleimnek – kezdte hálásan Lisztes Krisztián a Gyirmót elleni bajnokit követően, ahol először lépett pályára a Ferencváros felnőttcsapatában. – Nagyon-nagy élmény volt ilyen hangulatban játszani, skandálták a nevemet a nézők, ennél jobb nem is lehetett volna. Volt bennem izgalom, de nem szoktam túlstresszelni magamat. Döcögős út vezetett idáig, hullámvölgyekkel tele, de nagyon boldog vagyok – nem tudok mást mondani.”

Lisztes Krisztián édesapja 49-szer lépett pályára a magyar válogatottban, eredményes németországi karrierje előtt természetesen az ő pályafutása is a Fradiból indult.

Édesapámmal nagyon jó a kapcsolatunk, meccsek után mindig átbeszéljük a tanulságokat, mit látott ő, mit láttam én” – utalt a családi kötelékre az ifjabbik Lisztes.

A 17 éves játékos elárulta, a felkészülést is az FTC felnőttcsapatával kezdi, az első edzőtáborba is Sztanyiszlav Csercseszov együttesével tart.

A vezetőedző is beszélt egyébként mérkőzést követő interjújában Lisztesről és Redzicről, elmondta, remek mentalitással léptek pályára, de szokniuk kell még a felnőttfutballt, mert látott néhány megoldást, ami a naivitásukról árulkodott.

A Gyirmót részéről Csertői Aurél elmondta, hiába voltak jó periódusaik, az eredmény miatt nem elégedett a szezonzáróval, míg a szezonban 13 gólig jutó Varga Barnabás a kihagyott lehetőségei miatt volt csalódott.

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek