Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szavazás: az MTK vagy a Honvéd esik ki az OTP Bank Ligából?

Szavazás: az MTK vagy a Honvéd esik ki az OTP Bank Ligából?

m4sport.hu
Rendkívül izgalmas utolsó napja lesz az OTP Bank Ligának: vasárnap 16 órától az ezüstérem és a bennmaradás is a tét három mérkőzésen.

Sokáig vizionáltuk az ehhez hasonló izgalmakat a zárófordulóra: az elmúlt években szinte mindig volt tétje a 33. körnek a kiesés és bennmaradás szempontjából, egyedül a 2020/2022-es szezonban tudtuk már előre a Diósgyőr és a Budafok búcsúját.

Az elmúlt hetekben aztán úgy tűnt: a tavalyihoz hasonlóan hamarabb elbúcsúzhatunk a Gyirmóttól és az MTK-tól is. Előbbi végül be is következett, a kék-fehérek azonban egy jól időzített edzőváltással begyújtották a rakétákat, s az elmúlt három fordulóban szerzett hét pontjukkal – közte a bajnokcsapat otthonában aratott kiütéses sikerrel – visszaszerezték az esélyt a megmenekülésre.

Főleg úgy, hogy a Budapest Honvéd kimondottan rosszul szerepel, március közepe óta nem nyert, így az utolsó fordulóban úgy utazik Felcsútra, hogy egy vereség esetén bajba kerülhet. A piros-feketék egy éve az utolsó előtti fordulóban váltották meg NB I-es tikettjüket, de ebben a szezonban hektikus szereplésük miatt nem érezték meg a kiesés szelét – egészen mostanáig. Ne feledjük, a kispesti gárda története során mindössze egyszer, közel húsz évvel ezelőtt búcsúzott az élvonaltól.

A lélektani előny a feljövőben lévő MTK-nál, a matek azonban a Honvédnál: csak abban az esetben örülhet a kék-fehér együttes, ha vasárnap legyőzi a Debrecent, a kispestiek pedig vereséget szenvednek a Puskás Akadémiával szemben.

Majdnem hasonló a helyzet az ezüstéremért folytatott harcban, a Kisvárda nagyon közel van hozzá, hogy a második hellyel koronázza meg a történelmi szezonját. Ehhez mindössze az kell, hogy legyőzze hazai pályán a mély gödörben lévő Zalaegerszeget, de már egy döntetlen is érhet automatikus ezüstérmet, hiszen ez esetben az szükséges a Puskás előzéséhez, hogy a felcsútiak legalább hat góllal legyőzzék a menekülő Honvédot.

A Puskásnak nyilván mindenképp három pontra van szüksége, más esetben nem is álmodhat arról, hogy a tavalyi szezonhoz hasonlóan az OTP Bank Liga második helyén végez.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Bognár György távozik Paksról
Távozik a Paks labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról és az MTK-nál folytatja pályafutását Bognár György.
Magyar futball
Videó: először kezdő az NB I-ben, hatalmas gólt vágott a Fehérvárnak a Paks 19 éves támadója
Gyurkits Gergőt eddig két mérkőzésen vetette be csereként Bognár György az OTP Bank Ligában, az utolsó fordulóban azonban pályafutása során először a paksi kezdőcsapatban találta magát a fiatal játékos. A bizalmat így kell meghálálni: Gyurkits negyedóra elteltével egy hosszú indítás után szépen fűzte be a rutintalannak éppen nem nevezhető Stopirát, majd mesteri tekeréssel vette be a bal felső sarkot.
Magyar futball
„Döcögős az utam, de most nagyon boldog vagyok" – Lisztes Krisztián fia debütált az élvonalban
A Gyirmót elleni 2–1-es győzelemmel búcsúztatta a szezont a Ferencváros labdarúgócsapata. Mivel a zöld-fehérek már korábban bebiztosították bajnoki címüket az utolsó találkozón Sztanyiszlav Csercseszov több lehetőséget adott azoknak a játékosoknak, akik az idényben kevesebbet játszottak, illetve fiatalokat is a mélyvízbe dobott – Damir Redzic másodszor, Lisztes Krisztián, megegyező nevű édesapjának 17 éves fia először léphetett pályára a 33-szoros bajnok felnőttcsapatában. A mérkőzést követően érthető módon nagyon boldogan nyilatkozott az M4 Sportnak.
Magyar futball