Musorujsag
Élő Eredmények

Vignjevics: Most mindenki a Honvédért játszott, az elmúlt meccseken nem ezt láttam

Vignjevics: Most mindenki a Honvédért játszott, az elmúlt meccseken nem ezt láttam

m4sport.hu
A Budapest Honvéd 2–1-re legyőzte a Puskás Akadémiát az OTP Bank Liga 33. fordulójában, így kilencedik helyezéssel bennmaradt az élvonalban, míg a felcsúti együttes a harmadik pozíciót szerezte meg. Az érzelemdús találkozót követően a két vezetőedző, Nebojsa Vignjevics és Hornyák Zsolt, valamint Zsótér Donát és Nagy Zsolt értékelt az M4 Sportnak.

„Láthattuk, milyen az, amikor a szurkolók mögöttünk vannak és támogatnak minket – utalt a fantasztikus hangulatra a Puskás Akadémia felett aratott 2–1-es siker után Nebojsa Vignjevics, a Honvéd vezetőedzője. – Az elmúlt fordulókban nekünk sem sikerült jól teljesíteni. Örülök a bennmaradásnak, de annak nem, hogy ezt csak így sikerült teljesíteni.

Most mindenki egyetlenegy névért harcolt: a Honvédért. Ez volt most a különbség, az elmúlt meccseken nem ezt láttam.

A vér és a karakter a két tényező, amire leginkább szükségünk van a jövőben, ebben a tekintetben nyugodtan példát vehetünk szurkolóinkról.”

A sorsdöntő győzelemben oroszlánrészt vállalt Zsótér Donát, hiszen az ő kötényével indult az első gólt követő akció, a második találatot pedig ő maga varázsolta a felcsúti kapuba.

A Puskás Akadémia részéről Hornyák Zsolt összességében elégedetten értékelt, bár elmondása szerint a második hely végig reális volt a PAFC részére, de tavasszal rengeteg döntetlent játszottak. A vezetőedző hozzátette: Libor Kozák távozik a csapattól, de szívesen látna korábbi felcsúti nevelésű játékosokat Felcsúton, mint Zsótér Donát, Kleinheisler László vagy Gyurcsó Ádám.

A válogatott kerettag Nagy Zsolt egyetértett mesterével abban, hogy a sárga-kékeknek az ezüstéremre is komoly esélyük volt. Ennek ellenére a Puskás játékosai alaposan megünnepelték a harmadik helyet, Hornyák Zsoltnak egy pezsgőfürdővel mondtak köszönetet:

Borítókép: Nebojsa Vignjevic, a Honvéd vezetőedzője (MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: zokogó Szappanos, bennmaradást ünneplő Honvéd-tábor Felcsúton
A Budapest Honvéd semmit nem bízott a véletlenre az OTP Bank Liga zárófordulójában, idegenben <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/05/15/felcsuti-gyozelmevel-bennmaradt-a-honved-az-mtk-hiaba-gyozte-le-a-debrecent" target="_blank" rel="noopener">2–1-re legyőzte</a> a bronzérmes Puskás Akadémiát, ezzel bebiztosította NB I-es tagságát, míg a MTK hiába győzte le <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/05/15/felcsuti-gyozelmevel-bennmaradt-a-honved-az-mtk-hiaba-gyozte-le-a-debrecent" target="_blank" rel="noopener">3–0-ra</a> a Debrecent, kiesett. A lefújás után a kispesti játékosok és szurkolók is megünnepelték a bennmaradást, ki így, ki úgy.
Magyar futball