Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videó: álomgól a másodosztályban – hatvan méterről ívelt kapuba a Szentlőrinc játékosa

Videó: álomgól a másodosztályban – hatvan méterről ívelt kapuba a Szentlőrinc játékosa

m4sport.hu
Ilyenkor sajnálhatjuk, hogy másodosztályú játékos nem kaphatja meg a Puskás-díjat: a Szentlőrinc SE játékosa, Harsányi István hatvan méterről ívelt a Siófok kapujába a két csapat vasárnapi bajnokiján.

A Szentlőrinc–Siófok Merkantil Bank Liga-mérkőzés 58. percében Harsányi István szerzett labdát, az ellenfél kapujától mintegy 70 méterre, majd miután látta, hogy Hutvágner Gergely ketrecétől távol helyezkedik, még a félpálya előtt ráívelte – a labdát zsinóron húzták a bal sarokba. Nem véletlenül vette Harsányira magát az egész csapat, ilyen gólt körülbelül szökőévente lehet látni.

Az álomgólról a vendégek mestere, Domján Attila is megemlékezett a mérkőzést követő sajtótájékoztatón: „Harsányi István nemzetközi szinten is ritkán látható gólt szerzett, de nem hibáztathatom érte a kapusomat, hiszen indításra számított” – mondta. Való igaz, onnan nem sokan vállalják el.

A találat értékét növeli, hogy a Szentlőrinc lényegében ennek köszönhetően biztosította be bennmaradását az NB II-ben, hiszen a 2–1-es sikerrel gyűjtött annyi pontot a csapat, amellyel már nem előzheti meg a 18. helyen álló Szolnok.

Harsányi nemcsak a forduló, hanem talán a szezon legszebb gólját szerezte a Merkantil Bank Ligában, de Tóth Barna félfordulatos találata sem volt csúnya a Haladás–KTE összecsapáson.

Borítókép: Szentlőrinc SE/Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek