Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vukmir marad, a keret kicserélődik a DVTK-nál

Vukmir marad, a keret kicserélődik a DVTK-nál

m4sport.hu
Továbbra is Dragan Vukmir vezetőedző irányításával, de a játékoskeret jelentős átalakulásával vág neki a Merkantil Bank Liga következő idényének a DVTK, amely annak ellenére nem tudta kiharcolni a feljutást, hogy egészen március elejéig a legesélyesebbnek számított erre.

A miskolci klub a 27. forduló előtt még vezette az NB II. tabelláját, a 33. forduló után azonban már csak harmadik volt. A klub Kondás Elemér vezetőedző menesztésével és az addig Szegeden dolgozó Dragan Vukmir szerződtetésével próbálta orvosolni az eredménytelenséget, de a csapatnak a bajnokság végéig nem sikerült visszaverekednie magát valamelyik feljutó helyre, így a Vasas és a Kecskemét harcolta ki az NB I-es szereplést.

Magyar Mátyás, a DVTK többségi tulajdonosa elmondta, a vezetőedző személye, a feljutási cél és a költségvetés nem fog változni a klubnál, de a keretben jelentős átalakulás várható: mindenki teljesítményalapú szerződést kap és a szakmai stábba is érkeznek új szakemberek.

A tulajdonos elárulta, az egész szezonban hiányolta a csapatból a karaktert, a meggyőző játékot és az akaratot, még akkor is, amikor jöttek az eredmények.

„Lehet rosszul játszani, néha-néha belefér egy rosszabb eredmény, de akkor is látni kell, hogy legalább megpróbálták. A feljutás elmaradása mellett a legnagyobb szomorúságot az okozta, hogy nagyon sokszor azt láttam, a másik csapat sokkal jobban akarta a sikert, és ennyivel meg tudott szorongatni minket. Nem láttam, hogy a mi játékosaink mindent megtettek volna a siker érdekében, a hozzáállásunkkal az esélyét sem teremtettük meg annak, hogy a riválisainknál jobb eredményt érjünk el.”

A furcsa körülmények között végrehajtott edzőváltást nem bánta meg Magyar Mátyás, legfeljebb azt, hogy nem korábban történt meg. „Egyetértek azzal a kijelentéssel, hogy nem szerencsés időpontban váltottunk vezetőedzőt. Ettől függetlenül szükséges volt, és véleményem szerint a váltás nélkül sem értünk volna el jobb végeredményt.”

Hozzátette, a következő szezonban is Dragan Vukmir lesz a vezetőedző, mert szerinte „ő az az edző, aki taktikailag és erőnlétileg is fel tudja építeni az új, sikeres csapatot”, az edzői stábban azonban jelentős változások várhatók.

A tulajdonos tájékoztatása szerint azoktól a játékosoktól, akiknek a hozzáállása nem volt megfelelő, megválnak, az új keret kialakítását pedig új alapokra helyezik és teljesítményalapú javadalmazást vezetnek be.

„A jelenlegi keretet jelentősen átalakítjuk, a maradó játékosokkal is újratárgyalva a jelenlegi szerződésüket. Olyan módon kívánjuk ösztönözni a siker elérését, hogy alacsonyabb alapbért ajánlunk, viszont nagyobb összegű prémium jár az eredmény eléréséért. És az eredmény alatt hangsúlyozottan nem a meccsek megnyerését, hanem az év végi célok elérését értem.”

Borítókép: Dragan Vukmir (Fotó: dvtk.eu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Dragan Vukmir megindokolta Molnárék száműzését
Mint arról beszámoltunk, a Diósgyőri VTK első csapatától az NB III-as együtteshez vezényelte át a miskolciak két támadóját, Horváth Zoltánt és Molnár Gábort. Az együttes vezetőedzője, Dragan Vukmir a DVTK hivatalos oldalán indokolta meg a döntést.
Magyar futball
Közleményben reagált a DVTK a szegediek vádjára
Újabb fejezet a Vukmir-ügyben: hivatalos közleményben reagált a DVTK a Szeged azon vádjára, miszerint a vezetőedző jogtalanul vállalt munkát a miskolci klubnál, mert jelenleg felmondási idejét tölti. A Diósgyőr álláspontja szerint minden szükséges hivatalos irat a rendelkezésére állt, hogy a Tiszakécskei LC elleni mérkőzésen Vukmir irányíthassa a DVTK labdarúgóit.
Magyar futball