Musorujsag
Élő Eredmények

A Real Madridot is legyőző BL-csapattól igazolt a Ferencváros – hivatalos

A Real Madridot is legyőző BL-csapattól igazolt a Ferencváros – hivatalos

m4sport.hu
A Ferencváros labdarúgócsapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Sheriff Tiraspol együttesétől a mali válogatott jobbszélsőt, Adama Traorét.

Adama Traoré 1995-ben született Bamakóban, 19 évesen hagyta el hazáját, először a kongói Mazembe csapatához igazolt, 23 évesen érkezett Európába, a francia Metz-hez. Később kölcsönbe került az Orléans és a szaúdi Al-Adalah együtteséhez.

Franciaországból végül 2021 februárjában tette át a székhelyét a moldovai Sheriff Tiraspolhoz, amellyel bajnok lett, majd tavaly ősszel a Bajnokok Ligája főtábláján is szerepelt, emlékezetes mérkőzésen múlta felül a Real Madridot idegenben. Traoré a szezonban 43 mérkőzésen szerepelt klubjában, 15-ször volt eredményes és kilenc gólpasszt is kiosztott. A BL-ben mind a hat csoportmérkőzésen szerepet kapott, az Inter és a Sahtar Donyeck hálóját be is vette, a Real elleni csodasikerhez assziszttal járult hozzá.

A 26 éves játékos (június 5-én tölti be 27. életévét) szombat este még végigjátszotta a Moldáv Kupa döntőjét is, amelyet a Sheriff egy 95. percben szerzett góllal nyert meg. A moldáv együttesben egyébként a Fehérvár korábbi középpályása, Boban Nikolov is a csapattársa volt.

Adama Traorénak 41 fellépése van a mali válogatottban, nyolc gólt ért el ezeken. A Transfermarkt 3 millió euróra becsüli az értékét, amellyel az NB I harmadik legértékesebb futballistája lehet a szintén ferencvárosi Marquinhos és Carlos Auzqui után.

Borítókép: fradi.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vukmir marad, a keret kicserélődik a DVTK-nál
Továbbra is Dragan Vukmir vezetőedző irányításával, de a játékoskeret jelentős átalakulásával vág neki a Merkantil Bank Liga következő idényének a DVTK, amely annak ellenére nem tudta kiharcolni a feljutást, hogy egészen március elejéig a legesélyesebbnek számított erre.
Magyar futball
Miért volt kivételes az El-döntő, milyen lesz az új BL? – Gurulj be lassítva is!
Végre újra telt ház előtt, ráadásul kiváló hangulatban rendezték meg a világ egyik legcsodásabb városában az idei első európai kupadöntőt. Mi volt a legemlékezetesebb, milyen volt a helyszínen? És milyen lesz majd a jövő Bajnokok Ligája - Hajdú B. István és Székely Dávid részletesen kielemezték az M4 Sport focis podcastjének legújabb részében.
Podcast
„Így nem lehet többet csapatot összeállítani!" – a keményen kritizáló Honvéd-tulajdonos hat-nyolc futballistától mindenképp elköszön
Újabb csalódást keltő szezonon van túl a Budapest Honvéd labdarúgócsapata, amely a tavalyi 10. helyezés után ezúttal kilencedikként ért célba az OTP Bank Ligában – ám a kiesés miatt még az utolsó fordulóban is izgulnia kellett. Gyakorlatilag nincs olyan szereplő a kispesti csapatnál, aki pozitívan ítélné meg a kispestiek idényét, így Mendelényi Dániel is kimondottan kritikus hangot ütött meg a klub hivatalos honlapján. A tulajdonos komoly változásokat lebegtetett be a csapatnál, elmondása szerint teljesen új alapokról folytatódik a szakmai munka a piros-feketéknél.
Magyar futball