Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Rossz irányba mentünk, bizonyos dolgok hiányoztak" – Vignjevics szerint nincs megfelelő csapatszellem a Honvédnál

„Rossz irányba mentünk, bizonyos dolgok hiányoztak" – Vignjevics szerint nincs megfelelő csapatszellem a Honvédnál

m4sport.hu
Csalódást keltő szezont zárt a Budapest Honvéd, miután csak a 9. helyen fejezte be az OTP Bank Liga 2021/2022-es idényét, s még az utolsó fordulóban is küzdenie kellett a bennmaradásért. A szezon végeztével a február elején kinevezett vezetőedző, Nebojsa Vignjevics értékelte a tavaszt, érthető módon leginkább kritikákat megfogalmazva.

„A szezonzáró után nagyon fáradtnak éreztem magam, hiszen az elmúlt hetekben igen keveset aludtam, mert folyamatosan azon gondolkoztam, hogyan tudnánk jobban szerepelni, eredményesebben játszani, hogy miként kezeljük ezt a szituációt, mert éreztem, hogy rossz irányba mentünk, bizonyos dolgok hiányoztak – kezdte a Budapest Honvéd honlapjának adott interjúját Nebojsa Vignjevics vezetőedző. – Hiányzott a megfelelő csapatszellem, ami persze nem mindenkire érvényes, de létező nehézség volt. Ráadásul a télen távozott Nono, majd megsérült Nagy Dominik, aki az egyik legjobb játékosunk, és nem találtunk tökéletes megoldást a helyettesítésükre. Ez pedig túl sok volt. Hiányzik a szükséges minőség a játékunkból még egy kicsi plusz, hogy amikor közel kerülünk a győzelemhez, akkor le is tudjuk zárni az adott mérkőzést. Nagyon sokat számít a szervezettség, a megfelelő csapatmunka és valóban sokszor szóba került, hogy többre hivatott az együttes, de csak és kizárólag akkor, ha csapatként futballozunk. Hiányzott a csapatszellem, az önfeláldozás, hogy még többet küzdjünk egymásért.

A szerb szakvezető természetesen a szurkolókra is kitért, akik az utolsó fordulóban elképesztő hangulatot varázsoltak Felcsúton, ám korábban többször is kritizálták a klubvezetést és a játékosokat.

„Úgy láttam, hogy a játékosaimnak sokat jelent a szurkolók támogatása, élvezik, hogy egy ilyen táborral bíró csapatban futballozhatnak. De ha nem harcolsz, nem nyersz, akkor a kritika sem marad el, még ha ezt szeretnénk is elkerülni. Ha nem látják a küzdést, akkor nem lesznek türelmesek, ami egy jelzés a számunkra, hogy változtatni kell. Tudom, hogy a szurkolók is olyan Honvédot szeretnének látni, amely az elsőtől az utolsó pillanatig küzd a pályán és persze az sem baj, ha jól is futballozik. Nekem is ez a célom” – hangsúlyozta Vignjevics.

A vezetőedző elmondta, Nono személyében télen fontos játékos távozott a Honvédtól, ráadásul tavasszal újabb láncszem esett ki Nagy Dominik sérülésével.

Ami nagyon fontos, hogy megfelelő versenyhelyzetet kell teremteni, ami azonban több poszton is hiányzott.

Ez is vezethet fegyelmezetlenséghez, vagy ahhoz, hogy esetleg valaki nem ad ki magából száz százalékot, mert nincs mögötte egy vetélytárs, akire bármikor le lehet cserélni, aki nyomja őt is előre.

Szerintem a legjobb motiváció, amikor egymást húzzák felfelé a játékosok, ha minden posztra két hasonló képességű játékos pályázik és minden pillanatban meg kell küzdeni a helyedért. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy esetleg egyes játékosok nem küzdöttek volna, de egészen más az, amikor minden másodpercben éles a verseny” – jelentette ki az 54 éves szakember.

A Budapest Honvéd a tavalyi szezonban a 32. fordulóban harcolta ki a bennmaradást, ezúttal még az utolsó játéknap előtt is izgulnia kellett. Végül a Puskás Akadémia 2–1-es legyőzésével kiharcolta a bennmaradást a kispesti csapat. Az együttesre elképesztő rapszodikusság volt jellemző Horváth Ferenc és Nebojsa Vingjevics irányításával is, gyakorlatilag nem tudott egymást követő két bajnokin is ugyanolyan magas színvonalon teljesíteni.

A szezonzárást követően Mendelényi Dániel egy teljesen új szakmai szisztémát, valamint hat-nyolc játékos távozását lebegtette be.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vukmir marad, a keret kicserélődik a DVTK-nál
Továbbra is Dragan Vukmir vezetőedző irányításával, de a játékoskeret jelentős átalakulásával vág neki a Merkantil Bank Liga következő idényének a DVTK, amely annak ellenére nem tudta kiharcolni a feljutást, hogy egészen március elejéig a legesélyesebbnek számított erre.
Magyar futball
Miért volt kivételes az El-döntő, milyen lesz az új BL? – Gurulj be lassítva is!
Végre újra telt ház előtt, ráadásul kiváló hangulatban rendezték meg a világ egyik legcsodásabb városában az idei első európai kupadöntőt. Mi volt a legemlékezetesebb, milyen volt a helyszínen? És milyen lesz majd a jövő Bajnokok Ligája - Hajdú B. István és Székely Dávid részletesen kielemezték az M4 Sport focis podcastjének legújabb részében.
Gurulj be lassítva is!