Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Ferencváros korábbi vezetőedzője ül a Zalaegerszeg kispadjára

A Ferencváros korábbi vezetőedzője ül a Zalaegerszeg kispadjára

m4sport.hu
A következő szezontól Ricardo Moniz lesz a Zalaegerszeg labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Az 57 éves holland tréner a 2000-es években dolgozott a Grasshoppers, a PSV Eindhoven, a Tottenham Hotspur és a Hamburger SV együttesénél is, vezetőedzőként az első nagy sikerét 2012-ben aratta, amikor osztrák bajnok, majd kupagyőztes lett a Red Bull Salzburggal. Még ebben az évben a Ferencváros edzőjévé nevezték ki és az idény végén Ligakupa győzelmet ünnepelhetett a zöld-fehérekkel.

Közel másfél év után távozott a Fraditól, ezután dolgozott Lengyelországban, Németországban, Angliában, Hollandiában, Dániában és Szlovákiában is, legutóbb a Hamburger SV-nél volt egyéni edző.

A ZTE FC elnöke azt mondta, Moniztól azt várják, hogy egy „eredményes, közönségszórakoztató futballt játszó” csapatot alakítson ki. „Az a célunk, hogy az ő vezetése mellett, odaérjünk az első öt pozíció egyikébe” – idézi a klub honlapja Végh Gábort.

Az előző idényben március 25-ig Waltner Róbert volt a Zalaegerszeg vezetőedzője. Lemondásakor a csapat a negyedik helyen állt, majd Molnár Balázs irányításával a nyolcadik pozícióba csúszott vissza.

Borítókép: Ricardo Moniz lett a ZTE vezetőedzője (Fotó: ztefc.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek