Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Minden olyan meccsét elvesztette, amelyen az ellenfélnek még valódi tétje volt" – Kemenes Szabolcs keményen visszaszólt Pintér Attilának

„Minden olyan meccsét elvesztette, amelyen az ellenfélnek még valódi tétje volt" – Kemenes Szabolcs keményen visszaszólt Pintér Attilának

m4sport.hu
Miután a volt szövetségi kapitány többször is panaszkodott a III. Kerületi TVE játékosainak erőnléti állapotára, Kemenes Szabolcs is kifejtette véleményét utódja munkavégzésével kapcsolatban.

A Merkantil Bank Liga 38. fordulójában a III. Kerületi TVE 2–1-es vereséget szenvedett Békéscsabán, így eldőlt, hogy egy év másodosztályú szereplés után visszahullott az NB III-ba az óbudai együttes. Pintér Attila hat fordulóval a bajnokság vége előtt vette át a csapat irányítását, ezeken a találkozókon hat pontot szerzett a Kerület, s végül sereghajtóként zárta a szezont.

A volt szövetségi kapitány rövid regnálása alatt többször is tett utalást arra, hogy nem megfelelő mentális és erőnléti állapotban vette át a kék-fehéreket.

„Meg kell vizsgálni az egész évet az elnök úrnak. A játékosok minden edzésen százszázalékot beleadtak, nem tudom őket hibáztatni – értékelt a kiesést követően Pintér Attila. – Hat mérkőzésre szólt a szerződésem, megpróbáltam segíteni, sajnálom, hogy nem sikerült, mert ez az óbudai ékszerdoboz megérdemli, hogy hosszútávon NB II-es csapata legyen.”

Mivel a hat hét során közvetetten többször is megszólította elődjét, Kemenes Szabolcsot, a volt vezetőedző a csakfoci.hu-nak reagált Pintér szavaira.

Természetesen megvan az én felelősségem is a kiesésben, hiszen, ha a szikár tényeket nézzük, 32 mérkőzésből csak hetet tudtunk megnyerni. Pintér Attila viszont csaknem másfél hónappal az edzőváltás után játszhatott ki-ki meccset a Békéscsabával a bennmaradásért, amit elbukott. Ezek után visszamutogatni az elődre enyhén szólva sem sportszerű. Nála nem működik a gengszter etikett, valótlan állapotokra vezeti vissza saját kudarcát. 

Kemenes hozzátette, egykori szakmai stábjával megvizsgálták Pintér Attila kijelentéseit, s véleményük szerint az nem találkozik a valósággal.

Ha egy csapat nincs jó állapotban, akkor általában az utolsó negyedórára kifullad. A 75-90. perc közti időszakot vizsgálva, nekünk 7-5-ös volt a gólkülönbségünk, neki 1-4. Mi két mérkőzést is megnyertünk az utolsó negyedórában, egyet buktunk döntetlenre, ő egyszer kapott ki a hajrában.

„Minden olyan meccsét elveszítette, amelyen az ellenfélnek valódi tétje volt: a Kecskemét a feljutásért, a Szolnok és a Békéscsaba pedig a bennmaradásért játszott. Megjegyzem, ezt a Csabát mi emberhátrányban győztük le 4–3-ra. Az ETO elleni 0–7-re pedig nehéz lenne bármilyen magyarázatot találni” – hangsúlyozta Kemenes.

A kiesést követően egyébként Pintér Attila is jelezte, hogy csupán erre a hat hétre szólt a megbízatása, így a III. Kerületnek új edzői stábbal kell visszajutnia a Merkantil Bank Ligába.

Borítókép: Mezőkövesd Zsóry/III. Kerületi TVE

További tartalmak

Kapcsolódó hírek