Musorujsag
Élő Eredmények
×

Épül az NB I-es csapat Kecskeméten: a vezetőedző után a csapatkapitány is hosszabbított

Épül az NB I-es csapat Kecskeméten: a vezetőedző után a csapatkapitány is hosszabbított

m4sport.hu
A Kecskeméti TE labdarúgócsapata további két évvel meghosszabbította Szabó István vezetőedző szerződését, de Vágó Levente csapatkapitány is marad a csapatnál.

Szabó István tősgyökeres kecskeméti, hiszen játékosként és edzőként is itt kezdte a pályafutását. Az 55 éves szakember tavaly nyáron vette át a KTE labdarúgócsapatának vezetőedzői feladatait, az együttessel pedig átrobogott a másodosztályon: friss feljutóként a második helyen fejezték be a szezont, így jövőre az első osztályban szerepelhetnek.

Mint kiderült, Szabó Istvánnal, a szakember ugyanis két évvel meghosszabbította szerződését a lila-fehérekkel. Szabó eddig csak beugróként ült NB I-es kispadon, így most lesz az első alkalom, amikor hivatalosan is vezetőedzőként menedzselhet élvonalbeli csapatot.

„Természetesen nagyon megtisztelő, hogy tulajdonos úr és a vezetőség hosszabb távon is számít a munkámra, illetve a munkánkra. Részemről nem volt kérdéses a folytatás, így nagyon örülök az új szerződésnek, illetve annak, hogy a KTE NB I-es csapatának vezetőedzője lehetek. A célunk a megkezdett munka folytatása, hogy megmutassuk azt, hogy helyünk van az élvonalban. Dolgoztam már korábban az NB I-ben, így bennem nincs különösebb drukk, viszont az utóbbi években rengeteget változott a bajnokság, sokat nőtt a színvonal. Szeretnénk örömet okozni a szurkolóinknak és saját magunknak is. Tele vagyok jó érzésekkel, és nagyon boldog vagyok, hogy folytathatjuk azt a munkát, amit közösen elkezdtünk. Kecskemét jó hírnevét akarjuk vinni az országban, és büszke vagyok arra, hogy a csapat vezetőedzője lehetek” – mondta az aláírást követően Szabó István a KTE hivatalos honlapjának.

Az osztályváltás ellenére a csapatnál marad Vágó Levente csapatkapitány is, aki a Digi Sport Reggeli Start című műsorában árulta el, hogy szerdán aláírta szerződéshosszabbítását a frissen feljutott klubnál. Vágó az elmúlt szezonban a lila-fehér diadalmenet alappillére volt, 34 bajnokin szerepelt, három gólt szerzett. Az FTC női labdarúgócsapatánál játékos-edzőként tevékenykedő Vágó Fanny testvére 29 évesen mutatkozhat be az élvonalban, korábban a SZEOL, a Veszprém, a ZTE és a Mosonmagyaróvár játékosa volt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

A szerződéshosszabbítások mellett több kérdőjel is van a kecskemétiek jövő szezonját illetően, hiszen még mindig nem lehet tudni, hogy a csapat játszhatja-e a Széktói Stadionban a hazai mérkőzéseit. Továbbá Lukács Dániel sorsa is kérdéses: az NB II gólkirálya télen előszerződést írt alá a Diósgyőrrel, de az alföldiek mindenképp szeretnék maguknál tartani.

Borítókép: kecskemetite.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vukmir marad, a keret kicserélődik a DVTK-nál
Továbbra is Dragan Vukmir vezetőedző irányításával, de a játékoskeret jelentős átalakulásával vág neki a Merkantil Bank Liga következő idényének a DVTK, amely annak ellenére nem tudta kiharcolni a feljutást, hogy egészen március elejéig a legesélyesebbnek számított erre.
Magyar futball