Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: Waltner Róbert lett a Paksi FC új vezetőedzője

m4sport.hu
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy Waltner Róbert lett a csapat új vezetőedzője.

Az egykori kiváló, hatszoros válogatott csatár magyar bajnok (01/02), bronzérmes (06/07) és gólkirály (07/08). A több mint húsz évet felölelő profi játékos pályafutása során megfordult az argentin sztárcsapatnál, a Boca Juniorsnál, és futballozott Cipruson, az Egyesült Arab Emírségekben, valamint Ausztriában is. Edzői életpályája immáron hét évet ölel fel, és rendre fegyelmezett játékot kér csapataitól – írja Waltnerről a paksifc.hu.

„Izgatott vagyok és nagyon várom a kezdést, szeretnék már találkozni a csapattal. Boldog vagyok, hogy itt folytathatom a munkát. A Paks mindig is egy szimpatikus klub volt számomra. Haraszti Zsolt személye pedig döntő volt számomra, akinél a tárgyalások során végig éreztem, nemcsak egy edzőt, engem szeretne” – így Waltner a kontraktus aláírását követően

Waltner Róbert vezetőedzőként korábban a Kaposvári Rákóczival az NB III-ból két szezon alatt feljutott az élvonalba, ám ott a 12. helyen végzett együttesével. Ezt követően a másodosztályú Siófok edzője volt, majd 2021 márciusától egy éven keresztül a Zalaegerszeget irányította az élvonalban. Tavasszal a negyedik helyen álló alakulat kispadjáról állt fel, a ZTE végül visszaesett az OTP Bank Liga második felébe.

Legutóbbi két állomáshelyén együtt dolgozott Ferenczi Istvánnal, aki Paksra is követte Waltnert, így ő lesz a tolnaiak erőnléti és pályaedzője.

Régi ismerősök: Waltner és Ferenczi Paksra is együtt érkezett (fotó: Paksi FC).

A Paksi FC hatodik helyen végzett a 2021/2022-es szezonban, valamint története során először bejutott a Magyar Kupa döntőjébe is. A csapatot irányító Bognár György az idényzáró bajnokit követően jelentette be, hogy az MTK szakmai igazgatójaként folytatja.

Új vezetőedzője érkezését ironikus módon éppen egy nappal azután jelentette be a Paks, hogy a Zalaegerszeg Ricardo Moniz személyében találta meg Waltner utódját.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek