Musorujsag
Élő Eredmények
×

Harc a gólkirályért: a DVTK szerint biztosan érkezik Miskolcra, a Kecskemét megtartaná

Harc a gólkirályért: a DVTK szerint biztosan érkezik Miskolcra, a Kecskemét megtartaná

m4sport.hu
Komoly átalakuláson megy keresztül a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata, amely csak harmadik helyet ért el a Merkantil Bank Ligában, így jövőre is a másodosztályban szerepel. Az új idényben a csapat a Könyves Norbert, Lukács Dániel támadópároson alapulna, több játékos viszont biztosan távozik a miskolciaktól.

„Hamarosan érvénybe lép Lukács Dániel, a Merkantil Bank Liga gólkirályának télen megkötött diósgyőri szerződése, és június 15-én csatlakozik a felkészülést orvosi és fizikai tesztekkel kezdő DVTK keretéhez. A támadó személyesen is megerősített minket arról, hogy hosszú távon is Diósgyőrben képzeli el a pályafutását – hangsúlyozta Bajúsz Endre, a DVTK szakmai vezetője a csapat hivatalos honlapján. – Egyúttal azt is kijelenthetjük, hogy Könyves Norbert biztosan Diósgyőrben marad, mert a játékjoga nem eladó, azaz a támadósor erős alapokról indul, hiszen ketten 40 gólt szereztek az előző idényben.”

Lukács Dániel januárban írt alá előszerződést a DVTK-val, ezt követően azonban mindent megtett, hogy jövendőbeli klubját az NB II-ben tartsa, 15 gólt szerzett tavasszal a végül feljutó Kecskemét színeiben. Ráadásul a KTE-nél több helyen is hangoztatták, mindent megtesznek azért, hogy maguknál tartsák a Merkantil Bank Liga gólkirályát.

A DVTK-nál egyébként több távozót is bejelentettek: Dejan Karan visszavonult, Polgár Kristóf szerződése lejárt. A május elején tartalékcsapatba száműzött Horváth Zoltán, Molnár Gábor duó érvényes szerződéssel rendelkezik, de amennyiben megfelelő ajánlat érkezik értük, távozhatnak. Ellenkező esetben az NB III-as együttesnél kezdik a felkészülést.

A Diósgyőri VTK április elején nevezte ki Dragan Vukmirt vezetőedzőnek, ekkor még második helyen állt a miskolci társaság, a szinte hibátlan Kecskemét azonban végül megelőzte az együttest. Azóta már Magyar Mátyás tulajdonos megerősítette, jövőre is a Szegedről érkező szakember irányítja a Diósgyőrt.

Borítókép: dvtk.eu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vukmir marad, a keret kicserélődik a DVTK-nál
Továbbra is Dragan Vukmir vezetőedző irányításával, de a játékoskeret jelentős átalakulásával vág neki a Merkantil Bank Liga következő idényének a DVTK, amely annak ellenére nem tudta kiharcolni a feljutást, hogy egészen március elejéig a legesélyesebbnek számított erre.
Magyar futball
RangAdó Díjátadó gála: itt szavazhat a szezon legszebb NB I-es góljára
Május 17-én, kedden 21 órától lesz látható az M4 Sporton a RangAdó Díjátadó gála, melynek keretében a Magyar Labdarúgó Szövetség díjazza az OTP Bank Liga 2021/22-es szezonjának legjobbjait. Kivételt képez az idény legszebb gólja, melyről a hagyományoknak megfelelően olvasóink dönthetnek.
Magyar futball
Dragan Vukmir megindokolta Molnárék száműzését
Mint arról beszámoltunk, a Diósgyőri VTK első csapatától az NB III-as együtteshez vezényelte át a miskolciak két támadóját, Horváth Zoltánt és Molnár Gábort. Az együttes vezetőedzője, Dragan Vukmir a DVTK hivatalos oldalán indokolta meg a döntést.
Magyar futball
Szombathelyi döntetlennel biztosította be bajnoki címét a Vasas
A Vasas gól nélküli döntetlent játszott a Haladás vendégeként a labdarúgó NB II. 35. fordulójának zárómérkőzésén, ezzel a feljutás bebiztosítása után a bajnoki címet is megszerezte három fordulóval a bajnokság vége előtt.
Merkantil Bank Liga