Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Szívesen tértem vissza, az itteniek szenvedélyesen szeretik a futballt" – Moniz szerint egy év alatt nem lehet csodát tenni

„Szívesen tértem vissza, az itteniek szenvedélyesen szeretik a futballt" – Moniz szerint egy év alatt nem lehet csodát tenni

m4sport.hu
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Zalaegerszegi TE FC szerdán jelentette be, hogy a következő szezonban Ricardo Moniz irányítja az együttest. Az egykori ferencvárosi vezetőedző a ZTE hivatalos honlapjának mesélt terveiről, filozófiájáról.

„Boldog és büszke vagyok arra, hogy a klub rám gondolt. Dragóner Attilát már ismertem a Fradiból, Magyarországra pedig szívesen tértem vissza, mert az itt élő emberek szenvedélyesen szeretik a futballt. Szeretném segíteni a klubot a céljai elérésében, a fiatal magyar tehetségek fejlesztésében, az innovációban és a nemzetközi kapcsolatok építésében is – kezdte a ztefc.hu-nak adott interjúját Ricardo Moniz, a Zalaegerszeg frissen kinevezett vezetőedzője. – Gyorsan döntöttem, mivel tetszett a felvázolt projekt és azok a célok, amit a Zete kitűzött maga elé. A vezetőség elmondta, hogy távolról indultak és azt is, hogy szeretnének tovább fejlődni. Véleményem szerint már az is szép teljesítmény, amit az elmúlt években felépített a klub, az én feladatom pedig az, hogy egységet kovácsoljak és örülök, hogy bíztak bennem.”

Ricardo Moniz hangsúlyozta, nemcsak eredményes, de látványos, kezdeményező játékot vár csapatától, amelynek egyértelmű célja, hogy az első öt hely valamelyikén végezzen az OTP Bank Liga 2022/2023-as szezonjában.

„Megnéztem a Zete korábbi mérkőzéseit. Azt gondolom, hogy rendben van a csapat, de meg kell mutatnunk, hogy kik vagyunk és hogy mit szeretnénk játszani. Ki kell hozni mindenkiből a maximumot, 99 százalék nem elég, 120 százalékot várok mindenkitől, minden nap, hisz ahogy edz a csapat, úgy teljesít a mérkőzésen is” – mondta a szakember.

Az 57 éves szakember – aki 2013-tól másfél éven keresztül volt a Ferencváros vezetőedzője – elárulta, egy év alatt nem lehet csodát tenni, de olyan játékosokat szeretne kinevelni, akik különbséget jelenthetnek egy-egy mérkőzésen belül.

A Zalaegerszegtől márciusban távozott (az azóta Paksra aláíró) Waltner Róbert, ezt követően Molnár Balázs irányította a csapatot, a szezon vége viszont nem sikerült fényesre, a negyedikről a nyolcadik pozícióig esett vissza a ZTE.

Borítókép: Ricardo Moniz lett a ZTE vezetőedzője (Fotó: ztefc.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek