Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: új sportigazgató és szakmai tanácsadó kinevezését jelentette be a Honvéd

Hivatalos: új sportigazgató és szakmai tanácsadó kinevezését jelentette be a Honvéd

m4sport.hu
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy Chris Docherty sportigazgatóként, Ivan Kepcija szakmai tanácsadóként segíti a jövőben az együttest.

Egy új szakmai vezetés felállítására van szükség – ezt is hangsúlyozta szezonértékelő interjújában a Honvéd társtulajdonosa, Mendelényi Dániel, és ennek megfelelően a kispesti klub megegyezett a skót Chris Dochertyvel és a horvát Ivan Kepcijával, akik a jövőben a Honvéd munkáját segítik. Docherty sportigazgatóként, Kepcija pedig szakmai tanácsadóként.

A két szakember nem először dolgozik majd együtt, hiszen Docherty a Hajduk Splitnél már segítette a sportigazgató Kepcija munkáját, csakúgy mint a horvát szövetség számára készített fejlesztési tanulmány összeállítása során.

Chris Docherty hazájában, a skót szövetségnél kezdte karrierjét, ahol a játékosok fejlesztésével, az ellenfelek, illetve a mérkőzések elemzésével foglalkozott, míg később az U21-es válogatott stábjának volt a tagja. Kínában szintén a fiatalok fejlesztése tartozott hozzá, majd jött a Hajduk Split, ahol Kepcija munkáját segítette, elemzésekkel, a klub, az edzők és a játékosok fejlesztésével, illetve dolgozott az akadémia és az első csapat közti átmenet megfelelő kialakításán is.

A Hajduk Split után Skóciában, a Dundee Unitednél folytatta karrierjét a 30 esztendős szakember, itt teljesítményfejlesztésért felelős igazgatóként tevékenykedett, továbbá fontos szerepet kapott a klub akadémiája és az első csapat közötti kapcsolat még hatékonyabbá tételében. Kurzusokat állított össze és tanárként megfordult a Real Madrid egyetemén, legutóbb pedig az orosz Akron Togliatti sportigazgatója volt.

„Örülök, hogy csatlakozhatok a Budapest Honvéd csapatához – kezdte székfoglalójában Chris Docherty. – Komoly hagyományokkal, gazdag történelemmel és remek infrastruktúrával rendelkező klubhoz érkezem, amelynek erős akadémiája van, nagyon várom már a közös munkát. Tisztában vagyok vele, hogy szükség van néhány stratégiai változtatásra, mivel a legutóbbi idények nem feleltek meg a szurkolók, illetve a vezetőség elvárásainak. Jelenleg minden erőmmel azon vagyok, hogy a lehető legátfogóbb elemzést készítsem el a Honvédról, és ígérem, hogy ennek végeztével részletesen beszámolunk erről. Elkötelezett és motivált vagyok, azt szeretnénk, hogy a Honvéd méltó legyen a klub értékeihez és megfeleljen az elvárásoknak.“

A szakmai tanácsadóként érkező Ivan Kepcija a Dinamo Zagreb akadémiáján kezdte sportvezetői munkáját, aztán a Legia Varsó technikai igazgatója, majd a Hajduk Split sportigazgatója volt, a Legiával bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett. A Hajduk után Skóciában folytatta munkáját, a Hibernian vezető játékosmegfigyelője volt, tavaly ősz óta pedig a bosnyák FK Szarejevónál dolgozik tanácsadóként.

„Jelentős történelemmel és komoly potenciállal rendelkező klub a Honvéd, örömmel csatlakozom, hogy szakmai tanácsadóként segítsem a munkát – mondta Ivan Kepcija. – Amikor találkoztam az együttes tulajdonosaival, vezetőivel megfogott a szenvedélyük és éreztem rajtuk a klub iránti elkötelezettséget. Kiváló infrastruktúrája és remek akadémiája van a Honvédnak, szeretnék én is hozzátenni a sikeres működéshez. Érzem ennek a felelősségét, ezért is jelent sokat, hogy egy ilyen közösség tagja lehetek.“

Kun Gábor a Budapest Honvéd FC ügyvezetője a szakmai munka erősítését várja a két szakembertől:

„Chris és Ivan érkezésével azt a szakmai munkát szeretnénk átalakítani, megerősíteni és hangsúlyosabbá tenni, ami a játékoskiválasztástól a csapatba építésen át egészen a számonkérésig terjed. Jó kluboktól jönnek és dolgoztak már együtt, így azt várjuk tőlük, hogy tapasztalataikat és kapcsolatrendszerüket hasznosítva sikeresebbé tegyék a Honvédot. Emellett még várhatóak átalakítások bizonyos sportszakmai területeken és természetesen a játékoskeretben is jelentős változás lesz”.

A Budapest Honvéd a kilencedik helyen fejezte be az OTP Bank Liga 2021/2022-es szezonját, míg a MOL Magyar Kupától a későbbi győztes Ferencváros ellen búcsúzott a negyeddöntőben. A szezont követően Mendelényi Dániel tulajdonos és Nebojsa Vignjevics vezetőedző is változásokat szorgalmazott, ennek első lépése mindenképp a két szakember kinevezése.

(via Budapest Honvéd FC)

Borítókép: honvedfc.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek