Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Ciprusról visszatérő Bognár István távozik Paksról, az NB II-ben folytatja

A Ciprusról visszatérő Bognár István távozik Paksról, az NB II-ben folytatja

m4sport.hu
Bognár István visszatér az MTK-hoz, jelentette be régi-új klubja szerda délután, miután mindenben megegyeztek a Paksi FC-vel és kivásárolják szerződéséből a 31 éves támadó középpályást. Az átigazolást a Paks is megerősítette.

A 2021/22-es szezon tavaszi felét a ciprusi Arisz Limasszolnál töltő Bognár István követi édesapját, az év edzőjének választott Bognár Györgyöt, aki szintén a Paksi FC-t elhagyva tér vissza az MTK-hoz, de már sportigazgatóként. Várhatóan másik fia, ifj. Bognár György lesz az első csapat vezetőedzője.

Bognár István 2020 nyarán, pont az MTK-t elhagyva érkezett Paksra, ahol 52 mérkőzésen 17 gól mellett 29 gólpasszt jegyzett, átlagban közel minden meccsen szerepet vállalt egy gólban.

Az MTK mezében 56 találkozón 15 gól és 19 gólpassz a mérlege.

Bognár István (fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az MTK utolsó előtti helyen zárta az NB I 2021/22-es szezonját, így kiesett a másodosztályba, hat éven belül már harmadszor.

A Paksi FC a hatodik helyen végzett az OTP Bank Ligában, a kupában pedig döntőig menetelt. A távozó Bognár György helyét a ZTE FC-t tavasszal váratlanul elhagyó Waltner Róbert veszi át.

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Bognár István: Kevésbé jó teljesítményért is sok válogatott meghívót kaptak már
Az elmúlt másfél-két évben kivirágzó Bognár István az m4sport.hu-nak adott interjújában elmondta, tisztában van vele, a magyar labdarúgó-válogatott játéka nem feltétlen neki kedvez, és tiszteletben tartja Marco Rossi szövetségi kapitány válogatási elveit, de úgy érzi, nyújtott olyan teljesítményt, hogy kapjon egy esélyt a nemzeti csapatban.
Légiósok
Dibusztól Ádámig és egy értékteremtő vezetőedző – az OTP Bank Liga 2021/2022-es szezonjának álomcsapata
Hétvégén véget ért az OTP Bank Liga 2021/2022-es szezonja, bő kéthónapos szünet következik a magyar élvonalbeli klubfutballban. A bajnokság szerencsére bővelkedett a kiváló teljesítményekben, az m4sport.hu szerkesztősége pedig összeállította azt a tizenegyet (illetve a mellé dukáló edzőt), amelyet a legjobbnak ítélt az idényben. A bőség zavarát jól példázza, hogy Kenan Kodro, Nenad Lukics és Nagy Zsolt is kimaradt az összeállításból.
Magyar futball