Musorujsag
Élő Eredmények

Éremszerzésre is esélyes magyar válogatott utazik a minifutball Eb-re

Éremszerzésre is esélyes magyar válogatott utazik a minifutball Eb-re

m4sport.hu | Szerző: H. D.
A magyar válogatott részvételével június 4. és 11. között Kassán rendezik meg a minifutball Európa-bajnokságot. A mieink mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A keretben két, a nagypályás nemzeti csapatban is megforduló játékos is helyet kapott: a 95-szörös válogatott Juhász Roland és a 10-szeres válogatott Czvitkovics Péter is ott van a 15 fős névsorban. A mieink a csoportkört szombaton a portugálok ellen kezdik, majd vasárnap az ukránokkal, kedden pedig a törökökkel találkoznak.

A mieink felkészülés jól sikerült, áprilisban a házigazda Ausztria és Szlovákia legyőzése után felkészülési tornát nyertek Bécsben.

„Erős ellenfelek vannak a csoportban, így három kihívást jelentő mérkőzésre számítunk. Nagy álmaink vannak, de ezek valóra váltása sok munkát, elszántságot és koncentrációt igényel. Természetesen az érmekért akarunk küzdeni”idézi a torna hivatalos honlapja Nagy Lajost, a magyar válogatott szövetségi kapitányát.

A mieink eddigi legjobb eredménye egy Eb-bronzérem 2017-ből. A legutóbbi kontinenstornán, 2018-ban nem sikerült továbbjutnunk a csoportkörből. A magyar válogatott ezt követően a 2019-es világbajnokságon is ott volt, az Ausztráliában rendezett tornán végül a negyedik helyet szerezte meg.

A legfontosabb szabályok a következők: a 2×20 perces mérkőzéseket 4×2 méteres kapura, 5+1-es felállásban játsszák. A cserék száma korlátlan és folyamatos, a becsúszó szerelés nem megengedett. Ha a labda az oldalvonalon megy ki, bedobással folytatódik a játék. Akárcsak a nagypályás változatban, itt is sárga és piros lapos figyelmeztetés van, utóbbi esetében azonban „csak” 5 percig kell emberhátrányban játszania a vétkes játékos csapatának.

A magyar válogatott mérkőzéseit az M4 Sport vagy az M4 Sport+, illetve az m4sport.hu élőben közvetítik.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bohony Bálint, Tajti Bence
Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Bita László, Bozsoki Imre, Csoszánszky Dávid, Czvitkovics Péter, Dunai András, Fülöp Viktor, Juhász Roland, Kovács Gergely, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Sós Márkó, Suscsák Máté
Szövetségi kapitány: Nagy Lajos
Másodedző: Trencsényi János

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
Június 4., szombat
16.00: Magyarország–Portugália (M4 Sport, m4sport.hu)
Június 5., vasárnap
20.00: Magyarország–Ukrajna (M4 Sport+, m4sport.hu)
Június 7., kedd
17.30: Magyarország–Törökország (M4 Sport, m4sport.hu)

A 2022-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT: Szlovákia, Lengyelország, Belgium, Olaszország
B-CSOPORT: Spanyolország, Románia, Albánia, Azerbajdzsán
C-CSOPORT: Montenegró, Ausztria, Bulgária, Georgia
D-CSOPORT: Törökország, Portugália, Ukrajna, MAGYARORSZÁG
E-CSOPORT: Szerbia, Csehország, Franciaország, Moldova
F-CSOPORT: Görögország, Anglia, Izrael, Kazahsztán

Jegyigénylés az Európa-bajnokságra itt. 

Borítókép: Minifutball Szövetség/Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Juhász Roland debütált a minifutball-válogatottban
A júniusi, kassai Európa-bajnokságra készülő magyar minifutball-válogatott előbb 2–1-re győzött, majd 4–1-re kikapott az Eb-házigazda szlovákoktól Csepelen. A két felkészülési mérkőzésen Czvtikovics Péter sérülés miatt nem játszott, debütált viszont a válogatottban Juhász Roland.
Magyar futball