Musorujsag
Élő Eredmények
×

Révész beharangozta, a Kisvárda bejelentette: kapust igazolt az ezüstérmes – hivatalos

Révész beharangozta, a Kisvárda bejelentette: kapust igazolt az ezüstérmes – hivatalos

m4sport.hu
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a 19 esztendős kapust, Hindrich Ottót.

Megvan a nyár első érkezője a Kisvárdánál: Hindrich Ottó személyében magyar nemzetiségű, a nyelvünket tökéletesen beszélő román U20-as és U21-es válogatott kapust vett kölcsön az elmúlt öt román bajnokságot megnyerő kolozsvári klubtól, a CFR Clujtól. A 19 éves Hindrich az elmúlt bajnoki idényben 19 mérkőzésen jutott szóhoz a CFR színeiben, és hírlik, nem a kisvárdai volt az egyetlen magyarországi ajánlata. Erről Révész Attila is mesélt az M4 Sporthíradójában.

„Nagyon biztatóak az itteni tervek, és bízom benne, hogy sikeresek lehetünk együtt is – mondta a munkaszerződése aláírását követően Hindrich Ottó. – Kölcsönben érkezem egy évre, és minden erőmmel azon leszek, hogy itt minél jobb teljesítményre legyek képes, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő. Egy év múlva számomra az lesz a fontos, hogy a jól szereplő csapatot minél jobb eredményhez tudjam segíteni és tapasztalatot szerezzek az európai kupamérkőzéseken is. A magyar csapatok szereplését inkább csak a nemzetközi porondon követtem, de elég jó híreket hallottam az itteni ligáról és azt más csapatoknál, ahol megfordultam próbajátékon is tapasztaltam, hogy a kondíciók nagyon jók.”

Hindrich Ottónak közelebbi élményei is vannak új csapatáról, hiszen a 2019 novemberében Kolozsváron játszott CFR–Kisvárda Master Good barátságos mérkőzésen (amelyen a Kisvárda másik labdarúgója, Ionut-Andrei Peteleu is a CFR színeiben szerepelt akkor), mindössze 17 évesen a kispadra jelölte őt Dan Petrescu vezetőedző: „Bár nem játszottam azon a mérkőzésen, jól emlékszem rá, a kispadról néztem végig a találkozót.”

Révész Attila sportigazgató arról is beszélt az U21-es szabálynak is megfeleltethető kapus érkezése kapcsán, hogy a magyar válogatottban is alternatívát jelenthet a későbbiekben.

„Persze, a válogatottság mindig cél az ember számára” – így Hindrich Ottó, aki beszélt arról is, hogy ki a példaképe. – Már sajnos visszavonult, de a gyermekkori példaképem a spanyol Iker Casillas volt. Elsősorban a személyisége miatt, meg azt tetszett meg benne, hogy mindig hatalmas szívvel játszott. Más alkat, alacsonyabb is nálam, stílusban talán Thibaut Courtois-át próbálom követni, de tudom, hatalmas a különbség.”

(via Kisvárda FC)

Borítókép: kisvardafc.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A győri hátvéd bocsánatot kért ferencvárosi ellenfelétől a fenékbe rúgásért
Mint arról beszámoltunk, nem mindennapi jelenetek játszódtak le a női labdarúgó NB I bajnoki döntőjében: az ETO–FTC összecsapás ráadásában Kovács Laura nemes egyszerűséggel hátsón billentette Demeter Rékát, amiért villant is a piros lap. A történtek után a győri hátvéd elnézést kért ferencvárosi ellenfelétől.
Magyar futball
Révész Attila a meglepő fordulatok mestere: interjún jelentett be edzőváltást agykutató tervei előtt
A Kisvárda labdarúgócsapatának sportigazgatója már a szezon végén éreztette, hogy a magyar labdarúgás közegéből elege van, várhatóan <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/05/31/revesz-attila-julius-elsejetol-valtozas-lesz-kisvardan-addig-mindent-megteszek-a-klubert-onnantol-nagy-mertekben-visszaveszek" rel="noopener" target="_blank">nem irányítja tovább</a> a klubot. Ahogyan fogalmazott: "nagy mértékben visszaveszek". Szerdán a Nemzeti Sportnak adott interjúban fejtette ki, mily módon kíván visszavenni, de előtte egészen sajátos módszerrel oldotta meg a várdai edzőkérdést.
OTP Bank Liga