Musorujsag
Élő Eredmények

A magyar válogatott támadó megerősítette: a kiesés ellenére is marad az MTK-ban

A magyar válogatott támadó megerősítette: a kiesés ellenére is marad az MTK-ban

m4sport.hu
Futács Márkó a Nemzeti Sportnak elárulta: a labdarúgó II-ben is az MTK Budapestet segíti majd.

 

A budapesti alakulat 36 ponttal a 11., kiesést jelentő pozícióban zárt az OTP Bank Liga 2021–2022-es kiírásában, így a következő szezont már a másodosztályban kezdi meg.

A 32 esztendős, háromszoros magyar válogatott Futács Márkó hét góllal zárta az idényt, ám az együttes csalódást keltő szereplése ellenére a csatár most a Nemzeti Sportnak elárulta, a kiesés ellenére is a kék-fehérekkel marad, célja pedig nem is lehet más, minthogy az alakulat visszajusson az élvonalba.

Tiszta a lelkiismeretem, az utóbbi napokban is felemelt fejjel közlekedtem a stadion környékén és klubházban is, mindent megtettem a bennmaradásért. Minden jel arra utal, hogy maradok és segítek a visszajutásban. Egy percig sem bántam meg, hogy az MTK-hoz írtam alá, igaz, pályafutásom alatt egyszer sem estem ki az élvonalból – egészen mostanáig. Nagy segítség, hogy nem a nulláról kell kezdenünk az építkezést, mert a hajrában látszott, sok fiatalra lehet számítani. Velük és a rutinosabb játékosokkal reális cél a feljutás. A légiósok távoznak, bízom benne, hogy a szakvezetés megfelelően pótolja őket. Biztosan nehéz lesz a másodosztály első két helye egyikén végezni, hiszen a Diósgyőr és a Gyir­mót erős lesz, s a hírek szerint az ETO FC is jelentős terveket szövöget és tudjuk, rendre feltűnik egy-egy meglepetéscsapat is.”

 

Borítókép: MTI/Kovács Anikó

További tartalmak