Musorujsag
Élő Eredmények

Lettországi győzelemmel zárta az Eb-selejtezőt az U21-es válogatott

Lettországi győzelemmel zárta az Eb-selejtezőt az U21-es válogatott

m4sport.hu/MTI
A magyar U21-es válogatott Németh András duplájával 2–0-ra nyert a lettek vendégeként az Európa-bajnoki selejtezőcsoport utolsó fordulójában.

A belga KRC Genk 19 éves támadója először a 41., majd az 54. percben talált be, másodszor büntetőből.

Az már korábban eldőlt, hogy Gera Zoltán szövetségi edző csapata nem juthat tovább csoportjából, mivel a negyedik helyen végez.

A kontinensviadal selejtezőit kilenc csoportban bonyolítják le, amelyekből az első helyezettek a legjobb másodikkal – a hatodik helyezettek elleni eredményeket nem számítva – automatikusan kijutnak a Georgiában és Romániában jövő nyáron sorra kerülő, 16 csapatos tornára. A másik nyolc csoportmásodik oda-visszavágós párharcot vív szeptemberben.

„Jól álltunk bele a mérkőzésbe, végig példás mentalitással futballoztunk, megérdemelt győzelmet arattunk. Türelmesen játszottunk, bíztunk abban, hogy a minőségi fölényünket gólokra tudjuk váltani. Meg is voltak a helyzeteink, és ezek közül kettőt ki tudtunk használni. Külön örülök, hogy fegyelmezetten védekezve, az ellenfél pontrúgásait jól semlegesítve, kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót. Sikeresen szerettük volna lezárni a sorozatot, ez sikerült, gratulálok a játékosoknak a mai teljesítményért” – értékelt a lefújás után az mlsz.hu-nak Gera Zoltán.

Eredmény,
Eb-selejtező, B csoport, 10. forduló:

Lettország–Magyarország 0–2 (0–1)
gól: Németh András (41., 54. – 11-esből)

A végeredmény:
1. (és továbbjutott) Németország 27 pont
2. Izrael 19
3. Lengyelország 18
4. Magyarország 14
5. Lettország 7
6. San Marino 1

Borítókép: MLSZ

További tartalmak