Musorujsag
Élő Eredmények
×

Marco Rossi: Csak azért nem győzzük le Olaszországot, mert megvertük az angolokat

Marco Rossi: Csak azért nem győzzük le Olaszországot, mert megvertük az angolokat

m4sport.hu
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a középpályán dőlt el a hazaiak javára az olasz–magyar Nemzetek Ligája-meccs, de az eredmény hűen tükrözi az erőviszonyokat.

„Ha nem tudjuk szigorúan követni a taktikát, akkor gondjaink adódnak, ugyanis akkor nyílt területen kell felvállalnunk az egy az egy elleni párharcokat. Márpedig azok a párharcok, amelyeket az olasz első osztályból érkező játékosok ellen kell megvívnunk, azok nem feltétlenül sülnek el a mi javunkra” – fogalmazott a 2–1-es cesenai vereség után a szövetségi kapitány.

Rossi szerint nem várható el, hogy „egy erős ellenféllel szemben pontot, pontokat szerezzünk, hacsak nem fantasztikusan játszunk vagy ők nem fognak ki egy rossz napot”.

Hozzátette, nem a mély keret volt az olasz siker kulcsa, amitől előzetesen tartott, hanem a középpályán nyerte meg a meccset az Európa-bajnok.

„A meccset látva el kell fogadnunk az eredményt. Még akkor is, ha az az Olaszország, amely ma este játszott, az nem az a csapat volt, amely megnyerte az Eb-t – utalt arra, hogy Roberto Mancini alaposan felforgatott együttest küldött pályára Cesenában. – Szinte minden olasz játékos, aki ma játszott, a Serie A-ban szerepel, topcsapatokban, ennek ellenére a második félidő kiegyenlített volt. Persze, az eredmény ellenünk szól, de a 2–1 hűen tükrözi az erőviszonyokat.”

„Már többször említettem, lépésről lépésre kell felépítenünk a csapatot. A jövőért dolgozunk. Olyan játékosokkal is foglalkozunk, és figyelemmel követjük őket, akik számításba jöhetnek majd a válogatottban. Hogyha győzni akarunk Olaszország ellen csak azért, mert Angliát megvertük, akkor valami nem stimmel a gondolkozásunkkal. Én ilyen eredményeket nem tudok szavatolni. Ha valaki erre számít, akkor téved” – zárta sorait.

Borítókép: Cesena, 2022. június 7. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája 2. fordulójában játszott Olaszország - Magyarország mérkőzésen az olaszországi Cesenában, a Dino Manuzzi Stadionban 2022. június 7-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak