Musorujsag
Élő Eredmények
×

„A fiamat vittem edzésre, közben jött a hívás a vezetőségtől" – Nikolics Nemanjának megszakad a szíve, hogy el kell hagynia a Fehérvárt

„A fiamat vittem edzésre, közben jött a hívás a vezetőségtől" – Nikolics Nemanjának megszakad a szíve, hogy el kell hagynia a Fehérvárt

m4sport.hu
Mint arról beszámoltunk, a MOL Fehérvár FC nem hosszabbítja meg Nikolics Nemanja szerződését, így a csapat gólrekordere távozik a klubtól. Nikolics érzelmes posztban búcsúzott el a szurkolóktól és a csapattól, amelyben érdekes részleteket is elárult a szakításról: fia éppen lent focizott a Fehérvár utánpótláscsapatában, miközben fent az irodában közölték vele, hogy távoznia kell a piros-kékektől.

Nikolics Nemanja búcsúlevele:

Arra vállalkozni, hogy néhány mondatban összefoglaljam a fehérvári karrieremet, lehetetlen feladat.

De hát valahol a Vidi nekem mindig a kihívásokról szólt. Gyerekfejjel, szinte a semmiből, 5.-6. csatárnak érkeztem, hogy aztán háromgyerekes családfőként, a klub történetének legjobb góllövőjeként, címekkel, nagy győzelmekkel, emlékezetes meccsekkel a hátam mögött induljak tovább. Bizarr kimondani ezt, hiszen igazából nem megyek én sehova, Fehérvárhoz köt immár minden, itt élünk, ez a város az otthonunk és a szívem ennél a klubnál marad örökre. Mindig fontosak voltatok nekem, Ti szurkolók, értetek is hajtottam, miattatok is fájt, amikor valami nem ment, az évek alatt kialakult köztünk egy speciális, őszinte viszony. Ezért is mondom el, mert talán ti is átérzitek a szitut, hogy mennyire fura helyzetet produkál olykor az élet. A minap a fiamat vittem edzésre, naná, hogy a Vidibe, hiszen ebbe a világba nőtt bele, imádja a csapatot, kis túlzással otthon is csak mezben hajlandó lenni. Közben jött a hívás a vezetőségtől, hogy menjek fel az irodába. Szóval amíg Marko – akinek az a vágya, hogy egyszer bemutatkozzon a Vidiben – lent focizott Vidi-szerelésben, engem tájékoztattak, hogy számomra a nyártól véget ér a fehérvári történet…

A maximalista emberben mindig marad hiányérzet, sosem elégedett teljesen, célokat és vágyakat kerget. A családom tudja, milyen voltam: mindig többet akartam, éjszakákon át képes voltam rágódni dolgokon, ilyenkor sokszor utólag szégyelltem magam, mert beláttam, hogy a Vidi vagy az én nehezebb időszakom a családom életére is hatással volt.

Most azt érzem, ezen a téren is érettebb lettem, mert bár sosem mertem belegondolni, mi lesz, ha végleg el kell hagynom a Vidit és nem tagadom, hogy megszakad a szívem, de már a következő lépésen jár a fejem.

Nem búcsúzom el, mert találkozunk még, itt élek közöttetek, látjuk majd egymást a belvárosban, az utánpótlás-meccseken, ha tudok, ott leszek a lelátón és szorítok a csapatnak.

A CSAPATOMNAK.❤️

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nikolic Nemanja (@niko_nemanja) által megosztott bejegyzés

A zentai születésű támadó három gólkirályi címet szerzett Vidi-mezben, 2010-ben, 2014-ben és 2015-ben is ő szerezte a legtöbb gólt az NB I-ben, 2012-ben és 2021-ben a második, 2013-ban a harmadik helyen zárt a góllövőlistán. Nikolics a klub történelmének legeredményesebb élvonalbeli gólszerzője lett 117 bajnoki góllal, a 112., rekordot érő gólt márciusban, a Gyirmót otthonában lőtte.

A magyar válogatottba 2013-ban kapott először meghívót, azóta 43-szor lépett pályára a nemzeti csapatban, 9 gólt szerzett és 6 gólpasszt adott nemzeti színekben.

A Fehérvár a klub történetében először úgy döntött, hogy visszavonultatja Nikolics 17-es mezszámát.

Borítókép: MOL Fehérvár

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nikolics Nemanja távozik a Fehérvártól
A MOL Fehérvár FC nem hosszabbítja meg Nikolics Nemanja június 30-án lejáró szerződését, így távozik a klub gólrekordere. Nikolics 17-es mezszámát visszavonultatja a Vidi.
Külföldi futball
Nikolics Nemanja: Ennek a válogatottnak már nem rám van szüksége
Bár már 34 éves és saját bevallása szerint a múlt szombati mérföldkő elhagyása után „nyugodt szívvel, akár holnap is” be tudná fejezni a profi futballt, mégsem a kalapácsot és a szöget keresi stoplisának a MOL Fehérvár gólrekorder klublegendája, Nikolics Nemanja. A háromszoros magyar gólkirálynak vannak még tervei, ám a válogatott már nem igen szerepel köztük.
MOL Fehérvár FC