Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi: Számunkra az a legfontosabb, hogy tiszteljenek bennünket az ellenfelek

Marco Rossi: Számunkra az a legfontosabb, hogy tiszteljenek bennünket az ellenfelek

m4sport.hu
Minden csapat a helyére kerül majd a csoportban, de a legfontosabb, hogy senki nem lehet biztos a pontszerzésben a magyar válogatott ellen – véli Marco Rossi szövetségi kapitány.

„Tényleg nagyon jól játszottak a srácok – jelentette ki a szövetségi kapitány a szombati, németek elleni döntetlent követően. – Pedig nem volt egyszerű dolguk, ugyanis nagyon sok energiát felemésztett a játékunk.”

Rossi szerint labdabirtoklásban ezúttal nem azt kapta, amit várt, de mint mondta, „voltunk annyira jók ez ellen a német csapat ellen, mint az olaszok, és az eredménnyel is elégedett lehet összességében”.

„Örülnék neki, ha a labdabirtoklás a jövőben jobb lenne, ugyanis nagyon sokat szenved az ember, ha olyan ellenfélnél van a labda, amely sokat és jól mozgatja a labdát. A német csapat nyilván ilyen. Az volt a feladatunk, hogy megnehezítsük a védelmük és a középpályájuk közötti kapcsolatot. Nagyon sok energiát fordítottunk erre” – fogalmazott.

„Csak gratulálni tudok a fiúknak, és szeretnék a szurkolóknak is köszönetet mondani! Ugyanis ma is nagyszerűen biztattak minket, hatalmas támogatást biztosítanak a csapatnak! Jó látni azt, hogy visszatért Magyarországon a lelkesedés!”

A magyar válogatott három forduló után négy ponttal a második helyen áll a Nemzetek Ligája A divíziójának halálcsoportjában, de Rossi amondó, valószínűleg minden csapat a maga helyére kerül majd.

„Ezen három fantasztikus csapat ereje megmutatkozik majd a csoportküzdelmek végére. Számunkra viszont az a legfontosabb, hogy senki nem lehet biztos ellenünk a pontszerzésben. Fontos, hogy tiszteljenek bennünket.”

A németek elleni találkozón kettő itthon játszó játékos, a gólszerző Nagy Zsolt, illetve Fiola Attila is kiemelkedett mezőnymunkájával, ami az olasz mester szerint ugyancsak a magyar foci fejlődését mutatja.

„Olyan játékosokat keresünk, akiknek a DNS-ében vannak a jó focista erényei, illetve, akik készen állnak, hogy nemzetközi szinten is felvegyék a harcot. Emlékszem, évekkel ezelőtt az volt a fő kritika a magyar válogatottal szemben, hogy futómennyiségben nem tudjuk felvenni a versenyt az ellenfelekkel. Ezen a három meccsen megmutattuk, igenis tudunk annyit futni, tudunk úgy küzdeni, szívünket, lelkünket kitesszük. Ez a legfontosabb, ezt szeretem igazán a csapatban: hogy soha nem adják fel” – mondta.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak