Musorujsag
Élő Eredmények

Baráth Botond és Nagy Gergő távozik a Honvédtól

Baráth Botond és Nagy Gergő távozik a Honvédtól

m4sport.hu
Baráth Botonddal és Nagy Gergővel sem hosszabbítja meg június végén lejáró szerződést a Budapest Honvéd labdarúgócsapata, így mindkét saját nevelésű játékos távozik Kispestről.

Baráth Botond 2008 februárjában érkezett a Magyar Futball Akadémiára, az U17-es és az U19-es csapat után az NB II-ben szerepelt, majd 20 esztendősen, 2012 augusztusában debütált az NB I-ben-val, ahol összesen 188 mérkőzésen lépett pályára a Honvéd színeiben. Tagja volt a 2016/2017-es szezonban bajnoki címet szerző együttesnek, a Honvéd 100. játékosaként mutatkozott be a magyar válogatottban, majd az amerikai bajnokságban szereplő Sporting Kansas Cityhez szerződött, az elmúlt két évben pedig ismét Kispesten futballozott.

A gyulai születésű Nagy Gergő még 2007 nyarán, 14 évesen érkezett az akkor induló Magyar Futball Akadémiára, bő három évvel később, 17 évesen játszotta az első NB I-es meccsét, amelyet még 217 követett, így az MFA-nevelések közül neki van a legtöbb első osztályú találkozója, továbbá csak ő és Gazdag Dániel mondhatja el magáról, hogy egykori akadémistaként magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes lett Kispesten.

A Budapest Honvéd május 30-án jelentette be, hogy új szakmai vezetéssel készül a következő idényre: a skót Chris Docherty sportigazgatóként, a horvát Ivan Kepcija pedig szakmai tanácsadóként segíti a jövőben az együttest. A páros érkezése után közös megegyezéssel szerződést bontottak Nebojsa Vignjevic vezetőedzővel. Baráth Botond és Nagy Gergő távozása előtt Májer Milán köszönt el a klubtól, aki Zalaegerszegen folytatja.

A Honvéd további hat futballistája esetében nem élt a szerződésbe foglalt hosszabbítási opcióval. Három kölcsönjátékos, Dejan Drazic, Mohammed Kadiri és Zinédine Machach visszatér korábbi egyesületéhez, valamint távozik Artur Craciun, Bőle Lukács és Dusan Pantelic.

Dejan Drazic február elején, a Slovan Bratislavától érkezett kölcsönbe, a 26 esztendős szerb szélső 10 bajnoki és 2 kupameccsen, valamint egy NB III-as bajnoki találkozón húzta magára a Honvéd mezét. A Dinamo Kijevtől kölcsönbe érkező Mohammed Kadiri klubunk hatodik téli igazolásaként fél évet töltött Kispesten, a 26 éves ghánai középpályás 9 bajnoki találkozón, valamint a Ferencvárosi elleni Magyar Kupa-meccsen lépett pályára. 2021 nyara óta szerepelt kölcsönben a Honvéd első csapatánál Zinédine Machach, az olasz SSC Napoli francia középpályása, 3 kupameccsen és 21 bajnoki mérkőzésén szerepelt, 3 találatot szerzett.

Artur Craciun 2020 óta volt a Honvéd játékosa, a moldáv válogatott védő 2 bajnoki, egy kupameccsen és 4 NB III-as találkozón segítette a kispestieket. A 23 esztendős játékos az elmúlt időszakban Romániában, illetve Bulgáriában szerepelt kölcsönben, legutóbb a bolgár első osztályú Lokomotiv Plovdiv együttesét erősítette. Másfél évet töltött a piros-feketékkel Bőle Lukács, aki 2021 telén csatlakozott a csapathoz és 33 bajnoki mérkőzésen 5, valamint 4 kupameccsén 1 gólt szerzett a kispestieknek. 2021 júliusában érkezett Kispestre Dusan Pantelic, a 29 éves szerb középpályás 24 alkalommal lépett pályára az OTP Bank Ligában és két találkozón erősítette a Honvédot a Magyar Kupában.

Borítókép: Budapest, 2021. július 24. A kispesti Baráth Botond (b) és Dzsune Hjuk Ahn, a spanyol csapat játékosa a Budapest Honvéd és Villarreal B labdarúgócsapatának avatómérkőzésén az új Bozsik Aréna stadionanvatóján Budapesten 2021. július 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hivatalos: Vignjevic elköszön a Honvédtól
A Budapest Honvéd labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Nebojsa Vignjevic vezetőedzővel. A kispesti klub közleménye szerint a szerb trénerrel együtt két segítője, Nebojsa Topalov és Bogdan Belegisanin is távozik.
Magyar futball