Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kanta József is tagja Bognár György MTK-s stábjának

Kanta József is tagja Bognár György MTK-s stábjának

m4sport.hu
Bognár György összeállította azt a stábot, amellyel az élvonaltól kiesett MTK Budapest nekivág az NB II. következő szezonjának: a szakmai igazgató munkáját asszisztens edzőként ifj. Bognár György, Kanta József és Teodoru Vaszilisz segíti, míg a kapusok felkészítéséért a jövőben Federico Groppioni felel.

Bognár György elmondta, a hétfőn megkezdett felkészülés első hetének négy edzése az ismerkedésről szól, jövő hét elejére szeretné kialakítani azt a 25 fős keretet, amellyel elkezdik a bajnokságot. „Most 32-33 szerződtetett játékosa van az MTK-nak, megnézzük, ki hogyan tud futballozni, ebből kellene egy 25 fős keretet csinálni. Az idősebb játékosok nincsenek itt, a Futácson és a Stieberen mit nézzek, ismerem őket, ez most a fiatalokról szól, hogy ki hol tart. Ebben a négy napban játék és labdatartás van, aztán el kell döntenünk, hogy hogyan tovább.”

A szakmai igazgató hozzátette, mivel a Merkantil Bank Ligában nem szerepelhetnek külföldi játékosok, csak magyarokkal számolnak, közülük is most elsősorban a fiatalokra kíváncsi, hogy kiderüljön, melyen posztokon van szükség erősítésre, ugyanakkor szerinte a jelenlegi keret is képes lehet kiharcolni az azonnali visszajutást az élvonalba. „Papíron nem néz ez ki olyan rosszul, tehát első lépésben olyan nagyon komoly erősítésre nincs szükség. A minimális cél a visszajutás, azt hiszem, hogy ezek a játékosok képzettség szempontjából alkalmasak erre a feladatra.”

Borítókép: Bognár György (Fotó: mtkbudapest.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Fradi negatív és a Vasas pozitív pontrekordja, kettőnél több vezetőedző jutott minden csapatra
Az OTP Bank Liga 2021/2022-es idényének végeztével több napon keresztül szubjektíven – álomcsapatok, díjkiosztó – ítéltük meg, hogy kik voltak a szezon legjobbjai. A mögöttünk hagyott év legfőbb krónikájához, tanulságaihoz viszont ezúttal a legegzaktabb eszközökhöz, a számokhoz nyúltunk, s szigorúan ezekhez rendelve vizsgáltuk az NB I-es és NB II-es bajnokság rekordjait, tendenciáit.
Magyar futball
Tovább íródik Kanta József és az MTK közös története
Kanta József a 2020/21-es szezon végével visszavonult a profi labdarúgástól, karrierje során mindvégig az MTK-ban szerepelt, 23 éven át. A hűséges kapcsolat a jövőben sem szakad meg, a klub NB III-as vezetőedzőjeként folytatja.
OTP Bank Liga