Musorujsag
Élő Eredmények
×

Angol–magyar: Puskás és Hidegkuti bőrébe bújt Sallairól és Anglia megalázásról ír a nemzetközi sportsajtó

Angol–magyar: Puskás és Hidegkuti bőrébe bújt Sallairól és Anglia megalázásról ír a nemzetközi sportsajtó

m4sport.hu | BP
Nemcsak a brit közvéleményt sokkolta a magyar válogatott kiütéses angliai győzelme, a nemzetközi sportsajtóban is csodájára járnak a világra szóló sikernek, illetve az angolok blamájának.

Az angol lapok alaposan leszedték a keresztvizet a háromoroszlánosokról, miután a magyar válogatott kedd este 4-0-s, megsemmisítő vereséget mért Wolverhamptonban Gareth Southgate együttesére, Marco Rossiék bravúrjának azonban a szigetországon túl is jókora visszhangja volt.

As (Spanyolország): Teljes katasztrófa

A madridi lap emlékeztetett rá, az újabb magyar angolverés alig 10 nappal azután történt, hogy a Puskás Arénában 1-0-ra nyert a hazai csapat, és a keddi blama után az angolok már biztosan lemondhatnak arról, hogy az NL döntőjében játsszanak. Az As megjegyzi, az angolok azután sem tudtak változtatni játékukon, hogy a wolverhamptoni publikum már a csalódást keltő első félidő után kifütyülte övéit.

Bild (Németország): A Freiburg sztárja kilőtte Angliát

A német lap a két gól szerző freiburgi Sallai Rolandot méltatja címében, hozzátéve, a Nemzetek Ligája halálcsoportjában előzetesen outsidernek tartott magyarok borították a papírformát, négy forduló alatt hét pontot gyűjtöttek, és a négyes élén állnak, míg a nyeretlen angolokat (4 meccsen mindössze 2 pont) már a B ligába való kiesés fenyegeti.

Marca (Spanyolország): Magyarország Puskás és Hidegkuti bőrébe bújt Sallaival alázta meg Angliát

A másik jelentős spanyol újság szerint a magyarok keddi sikere az Aranycsapat 1953-as győzelmét idézte. Az évszázad mérkőzésén elsősorban a duplázó Puskás Ferencnek és a mesterhármast jegyző Hidegkuti Nándornak köszönhetően Anglia első hazai vereségét szenvedte el történetében egy, a kontinensről érkező csapattal szemben, most pedig az ő bőrükbe bújt Sallai Roland intézte el, hogy az angolok ne akarjanak emlékezni a kedd estére, amikor 94 éve nem látott zakóba szaladtak bele otthon.

Mundo Deportivo (Spanyolország): Magyarország válságba sodorta Angliát

Katalóniában az angol válogatott szabadeséséről, valamint körülöményes és kiszámítható játékáról írnak, amit már az elmúlt három mérkőzésen is mutatott, ehhez képest a magyarok első helyzetüket gólra váltották, és a folytatásban is könyörtelenül kihasználták ellenfelük hibáit, ami történelmi győzelemhez vezetett.

La Gazzetta dello Sport (Olaszország): Rossi bravúrja: póker Anglia otthonában

Olaszországban egy pókermetafórával és természetesen Marco Rossi nevével „adják el” a magyar győzelmet. A La Gazzetta dello Sport tárgyilagosan számol be a meccsről, az angolok számára rémálomba forduló estéről ír, valamint arról, hogy jól tették azok a hazai szurkolók, akik már a 89. perc előtt hazaindultak, mert így legalább nem látták Gazdag Dániel tankönyvbe illő gólját, ami feltette az i-re a pontot.

L’Équipe (Franciaország): Magyarország megalázta Angliát és csoportelső lett

A vezető francia sportlap kiemelte, a hazaiak hiába birtokolták a labdát 69%-nyit, a magyarokkal ellentétben abszolút veszélytelen voltak, a keddi győzelemmel pedig bizonyították a vendégek, hogy nem a véletlennek vagy a szerencsének köszönhetik júniusi teljesítményüket, ami megérdemelten repítette őket a csoport élére.

Borítókép: EPA/ANDREW YATES

További tartalmak