Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: Novothny Soma hazatér, a Vasasnál folytatja a pályafutását

Hivatalos: Novothny Soma hazatér, a Vasasnál folytatja a pályafutását

m4sport.hu
A Vasas FC labdarúgócsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy hároméves szerződést kötött Novothny Somával.

Novothny Soma az előző szezont a Bundesligában szereplő Bochumban kezdte, majd idén januárban a ciprusi Anorthosziszhoz igazolt, amelynek színeiben 15 mérkőzésen kétszer volt eredményes. A 27 éves csatár korábban az Újpest és a DVTK játékosa is volt, az NB I-ben 121 mérkőzélsen 44 gólja van.

A Vasas 2025 júniusáig szólós szerződést kötött Novothnyval.

„Az élvonalbeli szereplés jegyében történő erősítések kapcsán a tervezett igazolásoknál az adott posztokra sorrendet állítottunk fel. Úgy ítéltük meg, hogy a támadósorban erősíteni szeretnénk egy kipróbáltan gólerős, vérbeli befejező csatárral. Az ismert elveink szerint természetesen csak magyar játékos jöhetett szóba, továbbá az is fontos, saját magunk számára szabott kritérium volt, hogy amennyiben lehet, ingyen igazolható labdarúgó legyen, akit szerződtetünk. Ezen paraméterekkel felmérve a piacot, Soma volt számunkra az első számú opció, és örömömre szolgál, hogy sikerült megszereznünk. Személyében olyan játékos érkezik, aki a múltban többször is bizonyította gólképességét, emellett a mentalitására is nyugodtan alapozhatunk, amikor egy egységes, harcos, magyar játékosokból álló csapatban gondolkodunk. Olyan csatárt sikerült megszereznünk, akinek még komoly ambíciói vannak, holnap tölti csak be 28. életévét, azaz ereje teljében van. Úgy gondolom, és ebben a személyes beszélgetések is megerősítettek, hogy Soma motivált, ambíciózus labdarúgó, aki előtt még van bőven perspektíva, ugyanakkor már rendelkezik megfelelő tapasztalattal is ahhoz, hogy sokat segíthessen az élvonalba visszatérő csapatunknak a ránk váró kőkemény szezonban” – idézi a klubhonlap Nagy Miklós sportigazgatót.

„Nagyon örülök, hogy a Vasashoz tudtam szerződni. A döntésemben fontos szerepet játszott, hogy Nagy Miklós sportigazgató személyesen keresett meg és vázolta fel nekem a terveit, ebből is azt éreztem, hogy nagy szerepet szán nekem. Tudom, hogy magasak a klub elvárásai felém, de szeretnék azoknak megfelelni. Van bennem egy óriási bizonyítási vágy, hogy megmutathassam, sokkal több van bennem. Szeretnek főszerepet vállalni a Vasas jó szereplésében, rengeteg góllal és jó játékkal hozzátenni a csapat teljesítményéhez” – fogalmazott Novothny Soma. 

Borítókép: vasasfc.hu

További tartalmak