Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: két játékos szerződtetését is bejelentette a Zalaegerszeg

Hivatalos: két játékos szerződtetését is bejelentette a Zalaegerszeg

m4sport.hu
A labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszeg a hivatalos honlapján jelentette be Huszti András és Mim Gergely szerződtetését.

 

A 21 esztendős utánpótlás-válogatott Huszti András 2019-ben igazolt a Puskás Akadémiához, ahol nem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba, a PAFC pedig azóta Budafokra, majd Zalaegerszegre is kölcsönadta.

Mivel a jobbhátvéd kontraktusa a jelenlegi szezon végén lejár, szabadon igazolhatóvá vált volna – ezt használta ki a ZTE, amely elégedett volt Husztival, így gyorsan meg is állapodott a játékossal a közös folytatásról.

A zalaegerszegeiek tájékoztatása szerint a védő három plusz egyéves szerződést kötött az együttessel, s már csatlakozott is társaihoz a felkészülésen.

„Ismerjük Andrist, hiszünk benne, és az a jövőbeli terv, amit felvázoltunk neki, abban ő is hisz. Gyors, sokat futó, erős játékos, akiben van potenciál. Vannak dolgok, amiben még fejlődnie kell, de ezt ő is tudja és segíteni fogunk neki, hogy kihozza magából a maximumot. Bízom benne, hogy hosszú távon megoldhatja ezt a pozíciót a klubnál” – vélekedett Dragóner Attila sportigazgató.

A Zalaegerszeg Huszti mellett Mim Gergely megszerzését is bejelentette – a 23 éves középpályás szintén a Puskás Akadémiától érkezik, a legutóbbi három kiírásban viszont a másodosztályú Csákvárnál játszott kölcsönben.

Dragóner szerint Mim az egyik legjobb támadónak számított az NB II-ben az egy az egy elleni szituációkat tekintve.

„Többször láttam Gergőt az NB II-ben és az egy az egy elleni szituációkat tekintve az egyik legjobb támadóról beszélünk. Mindkét szélen bevethető, gyors, bátor játékos, akinek különleges képességei vannak. Úgy gondolom, hogy eddig kevés lehetőséget kapott a legmagasabb szinten, de hiszem, hogy az NB I-ben a helye és bízom benne, hogy élni is fog ezzel az eséllyel .”

 

Borítókép: https://www.ztefc.hu/

További tartalmak