Musorujsag
Élő Eredmények

Bognár György szerint a futballpálya egy színpad, ahol előadás folyik

Bognár György szerint a futballpálya egy színpad, ahol előadás folyik

m4sport.hu
Májusban nevezte ki az NB I-től búcsúzó MTK Budapest szakmai igazgatójának Bognár Györgyöt, akinek irányításával korábban a Paks kupadöntőbe jutott és gólrekordokat döntögetett. A szakember először nyilatkozott hosszabban az MTK TV-nek, beszélt a Hungária körúti kötődéséről, edzői filozófiájáról, illetve az új szerepköréről is.

„Nekem az MTK az MTK akkor is, ha NB II-ben van – kezdte az MTK TV-nek adott interjúját Bognár György. – Már többször szóba került, hogy feladatot kapjak itt, de eddig mindig elgyalogoltunk egymás mellett. Most jött el a pillanat, Pakson (ahol egyébként remekül éreztem magam) lejárt a szerződésem, így sikerült megegyeznünk a csapattal.”

Bognár György tagja volt még játékosként az 1987-ben, 29 év után bajnokságot nyerő kék-fehér alakulatnak. Az egykori Hungária körúti közönségkedvenc 141 tétmeccsen 16 gólt szerzett az MTK-ban.

„Nagyon jól képzett játékosok voltak akkor az MTK-ban, de csapatként nem igazán működtünk jól – emlékezett vissza az akkori együttesre Bognár. – Ehhez kellett a Verebes József, aki megtalálta mindenkinek a helyét, így aztán hiába voltunk utolsók is a bajnokságban, a végén megérdemelten lettünk bajnokok.”

Játékospályafutása után az MTK szakosztályigazgatójaként és az ifjúsági csapat irányítójaként dolgozott, de vezetőedzőként is tevékenykedett a kék-fehéreknél.

„Soha nem tagadtam, hogy MTK-s vagyok, miért is tagadtam volna? – tette fel a kérdést Bognár György. – Nagyon sokat kaptam itt játékosként, már gyerekként is. Itt tanultam meg mindent edzőként is, amit később kamatoztatni tudtam.

Verebes Józseftől tanultam azt is, hogy a futballpálya egy színpad. Ott egy előadás folyik, a nézőknek szórakozniuk kell, nemcsak eredményben kell gondolkodni, hanem olyan dolgokat mutatni, amelyért a jövő héten is kijönnek.”

Bognár György felel majd az U19-es, a második és a felnőttcsapat szakmai munkájáért is, utóbbinál fia, Ifj. Bognár György, továbbá Kanta József és Teoduru Vaszilisz alkotja közvetlen stábját.

„Egy csapat mindig forrásban van, sosincs kész – hangsúlyozta a keret kialakításával kapcsolatban az újdonsült szakmai igazgató. – Mindig épül, mindig alakítunk rajta. De a filozófiámnak már nemcsak az első mérkőzéseken, de az edzéseken is vissza kell köszönnie. S mivel összekapcsolódnak a csapatok a fiatal játékosok miatt, én kialakítok egy 25-ös keretet, de aki megérdemli, hogy előrelépjen, az előre is fog!”

Bognár György az elmúlt két szezonban a Paks csapatát irányította, mindkét évadban az év edzőjének választották.

Borítókép: Bognár György (Fotó: mtkbudapest.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Második nyári igazolását jelentette be a Honvéd
Az OTP Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd leigazolta Makszim Plakuscsenkót az izraeli Makkabi Haifától. A 26 éves középpályás kétéves szerződést kötött a kispesti klubbal.
Magyar futball