Musorujsag
Élő Eredmények

Németh Krisztián visszatér az MTK-ba

Németh Krisztián visszatér az MTK-ba

m4sport.hu
A következő szezonban az NB II-ben szereplő MTK Budapest labdarúgócsapata szerződtette Németh Krisztiánt.

A 33 éves, 37-szeres válogatott támadó Győrben és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedett, 16 évesen mutatkozott be az MTK felnőtt csapatában, amelyben már második mérkőzésén eredményes volt. 2007-ben szerződtette a Liverpool, amelynek első csapatában azonban nem kapott lehetőséget, kölcsönadták a Blackpoolnak, majd az AEK Athénnak.

Tagja volt a 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmes magyar válogatottnak, 2010-ben pedig az Olimpiakoszhoz igazolt. A pireusziak fél év múlva kölcsönadták őt az Olympiakosz Volosznak, 2011 nyarán pedig hazatért az MTK-hoz. Fél évvel később Hollandiába költözött, ahol előbb a Waalwijk, majd a Roda játékosa volt.

2014 decemberében az észak-amerikai bajnokságban szereplő Sporting Kansas Citybe szerződött, majd egy másfél éves katari kitérő után a New England Revolution és újra a Kansas következett. 2020 februárjában Dunaszerdahelyre szerződött, októberben pedig visszatért az MLS-be, ahol bajnok lett a Columbus Crew csapatával.

Tavaly szeptemberben a DVSC-hez igazolt, ahonnan idén januárban távozott, azóta nem volt csapata. A veterán támadó karrierje során két időszakban játszott az MTK-ban, 2005 és 2007 között, valamint 2011 őszén. Összesen 40 tétmérkőzésen 16 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott, 2007-ben ezüstérmes volt az élvonalban a csapattal.

Borítókép: Németh Krisztián (Fotó: mtkbudapest.hu)

További tartalmak