Musorujsag
Élő Eredmények

Így lazított Gulácsi Péter az NL-csoda után: az általa finanszírozott gyermektábor résztvevőit lepte meg

Így lazított Gulácsi Péter az NL-csoda után: az általa finanszírozott gyermektábor résztvevőit lepte meg

m4sport.hu
A magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter negyven hátrányos helyzetű gyermek Balaton-parti táborozását finanszírozta, s mivel jelenleg pihenőidejét tölti, tiszteletét is tette Révfülöpön, a fiatalok hatalmas örömére.

A HVG beszámolója szerint Gulácsi Péter tavaly év végén kereste meg a Berettyóújfalun és környékén tevékenykedő Igazgyöngy Alapítványt, hogy segíthesse munkájukat. A válogatott és az RB Leipzig kapusa abban egyezett meg a pedagógusokkal, hogy negyven nehéz sorsú gyermek egyhetes Balaton-parti táborozásának költségeit állja, a szervezést és a lebonyolítást pedig az alapítvány szakemberei vállalták.

Ráadásul nemcsak anyagi javakkal segítette a gyermekeket, de nyári szabadsága alatt meg is látogatta a révfülöpi táborozókat. Hatalmas dinnyékkel kedveskedett nekik, de talán ennél is nagyobb élmény volt a gyerekeknek, hogy elbeszélgetett velük, elmesélte, mi kell ahhoz, hogy valaki elérje álmait – kiemelte a tanulás fontosságát és a kitartást. Kiosztott egy csomó autogramot, és természetesen beállt a kapuba is, hogy kivédje a gyerekek tizenegyes rúgásait.

Gulácsi Péter két mérkőzésen védett a magyar labdarúgó-válogatott álomszerű júniusi Nemzetek Ligája-menetelése során, a két hazai meccsen állt a nemzeti csapat kapujában.

 

Borítókép: Gulácsi Péter (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak