Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: új tulajdonosi kör a DVSC élén, Joao Janeiro váltja Carrillót

Hivatalos: új tulajdonosi kör a DVSC élén, Joao Janeiro váltja Carrillót

m4sport.hu
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Debreceni VSC mögé új tulajdonosi kör állt be, sajtótájékoztatón bemutatták a DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának új elnökét, Ike Thierry Zaengelt, valamint az új vezetőedzőt, Joao Janeirót.

A Debreceni VSC hivatalos sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy komoly változásokon megy keresztül a klub. Kósa Lajos, az eddig a Futball Zrt. többségi tulajdonosaként ismert DVSC Egyesület elnöke elmondta, hogy hogy lezárult egy korszak és egy másik kezdődik a Loki életében, amelynek célja, a stabil gazdasági és szakmai háttér további javítása. Az elnök köszönetet mondott a csapattól távozó többek között Szabó Péter eddigi igazgatótanácsi elnöknek, Ábrók Zsolt eddigi cégvezetőnek, Tőzsér Dániel immár volt sportigazgatónak, illetve Joan Carrillo eddigi vezetőedzőnek, majd bemutatta a DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának új elnökét, Ike Thierry Zaengelt, valamint Makray Balázs cégvezetőt.

Ike Thierry Zaengel üzletember, nemzetközileg ismert tranzakciós tanácsadó, akinek fő szakterületei a szálloda-, a szórakozató-, a média-, illetve a sportipari befektetések. 2002-től a globális befektetési piac legnagyobb szereplőinél (Colony Capital, majd ezt követően Quatar Investment Authority) dolgozott vezető beosztásokban és személyesen működött közre több ikonikus tranzakcióban, többek között a londoni Harrod’s, a Miramax Film, Paris Saint-Germain vagy az Accor szállodalánc értékesítésében. A QIA-nél eltöltött időszakában közel 600 millió euró értékű befektetést felügyelt, mindezek mellett közeli, bizalmi tanácsadójává vált több, globális befektetői csoportnak, köztük számos közel-keleti uralkodó családnak is.

Ike Thierry Zaengel (fotó: dvsc.hu)

Ike Thierry Zaengel egyedülállónak nevezte a DVSC létesítményeit, infrastruktúráját. Azt mondta, leginkább a futballakadémiába kell befektetni. A futball ugyanis sokkal agresszívabbá vált Európában az utóbbi években, erre pedig az akadémián kell elkezdeni a felkészülést.

Hozzátette: Debrecen számunkra hosszú távú projekt, legalább két év kell az európai szintre jutáshoz, de tudnak majd olyan játékosokat hozni, akik ez idő alatt „visszahelyezhetik oda a DVSC-t, ahol egykoron volt”.

Ike Thierry Zaengel az olasz Siena, a francia Paris FC és az örmény FC Noah befektetőjeként vállalt most tulajdonosi szerepet Debrecenben is. Zaengel 2004 óta van benne a nemzetközi futball világában, a magyarországi vállalkozás is kapcsolatban lesz a nemzetközi labdarúgó- és üzleti élettel.

Papp László, Debrecen polgármestere bejelentette, hogy a következő 3 évben a klub finanszírozását az új üzleti partner, az új tulajdonos vállalta, azonban maga polgármester is sokat fog dolgozni azon, hogy a Loki még több támogatóra leljen. Az új tulajdonos már megvásárolta a klub részvényeinek 13 százalékát, hamarosan megveszi a DVSC Egyesület részét is, így rövid időn belül többségi tulajdonossá válhat, azonban a város nem kívánja értékesíteni a részvényeit, mintegy 25 százalékban ezután is tulajdonos marad.

Végül bemutatták a csapat új vezetőedzőjét, Joao Janeirót, aki Joan Carrillo helyét veszi át. Janeiro neve nem ismeretlen a magyar futballbarátok számára, hiszen múlt szezonban vele vett villámrajtot a Kisvárda az OTP Bank Ligában, majd ezt követően a Dunaszerdahelyi AC trénereként dolgozott. A portugál szakember magyarországi pályafutása 2019 tavaszán, Szegeden indult.

A Debreceni VSC friss feljutóként hetedik helyen fejezte be az OTP Bank Liga 2022/2023-as szezonját.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Debreceni Vasutas Sport Club (@dvscofficial_) által megosztott bejegyzés

Borítókép: dvsc.hu

További tartalmak