Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bolla Bendegúz előrelépett, de érzi, a Premier League-hez ez még nem elég

Bolla Bendegúz előrelépett, de érzi, a Premier League-hez ez még nem elég

M1
Bolla Bendegúz nincs elkeseredve, amiért a Wolverhampton Wanderers újabb egy évre kölcsönadta a Grasshoppersnek, ugyanis jelezték felé, hogy hosszú távon számítanak rá, de még fejlődnie kell, amivel a magyar futballista is egyetért – derült ki az M1 interjújából.

A szezon végén úgy váltak el, hogy valószínűleg nem fog visszatérni a svájci együtteshez, de a Wolverhampton vezetésével együtt végül arra jutottak, maradjon még egy évet.

Minderről azután egyeztetett a klub tulajdonosával, hogy a válogatott tagjaként részese volt – épp a Wolves stadionjában, ahol először lépett pályára – Anglia 4-0-s kiütésének.

„Semmiképp se szerettek volna eladni. És azt se, ha máshova mennék kölcsönbe” – számolt be arról a közmédiának Bolla, hogy ragaszkodtak a játékjoga megtartásához. Örömmel konstatálták, hogy az előző szezonban jó úton haladt, sokat fejlődött, és hogy támadásban kiemelkedik a bajnokságból. „De azért gondoltak még egy évre, hogy védekezésben is annyit fejlődjek, hogy utána vissza tudjanak vinni, mert ez a tervük”.

A Grasshoppersnél, ahol eddig is jól érezte magát, a csapat nagy része együtt marad a következő szezonra is. A bizalmat megkapta, így tudja, mit vár tőle az edzője, azaz minden adott, hogy a svájci liga egyik legjobbjává nője ki magát, amit a Wolvesnál várnak tőle. „Innentől kezdve tényleg már csak rajtam fog múlni” – tette hozzá.

Az újabb kölcsönadásról már nem egyeztetett Marco Rossi szövetségi kapitánnyal.

„Előreléptem, de érzem, még ez nem elég. Azon leszek, hogy a védekezésben – a taktikai részében, az egy az egyben – fejlődjek, minél gyorsabban minél többet.”Megkönnyíti, hogy „azonos formációban játszunk a Grasshoppersnél is, mint a Wolverhamptonban.” Mint Bolla elmondta, a szárnyvédőtől elvárják, föl-le közlekedjen mint a vasaló, odaérjen a támadásoknál is és visszaérjen a védekezni is. „Ezeket kell fejben tartanom és ehhez mérten kell dolgoznom” – jelentette ki.

Szó sincs arról, hogy el lenne keseredve, amiért egyelőre nem Angliában számítanak rá. Arra összpontosít, hogy még jobb szezont produkáljon, ami utat nyithat számára a Premier League-be.

A Wolves tavaly nyáron vásárolta meg a magyar válogatott játékost a Mol Fehérvártól, a megszerzése után viszont rögtön kölcsönadta a svájci Grasshoppernek, melynek színeiben összesen 32 mérkőzésen lépett pályára.

Borítókép: Bolla Bendegúz a magyar válogatott mezében (MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak