Musorujsag
Élő Eredmények
×

Házon belülről érkezett a Kisvárda új vezetőedzője – hivatalos

Házon belülről érkezett a Kisvárda új vezetőedzője – hivatalos

m4sport.hu
Török Lászlóé a vezetőedzői poszt – számolt be hivatalos honlapján a Kisvárda labdarúgócsapata.

Az előző idény bajnoki ezüstérmesének keddi közleménye szerint az 52 éves prolicences szakembert kedden mutatta be Révész Attila sportigazgató a csapatnak, és a délelőtti edzésen már be is kapcsolódott a munkába.

A játékosként az NB I-ben a Tiszakécske és a Honvéd színeiben pályára lépő egykori támadó 2006-tól 2018-ig Kecskeméten dolgozott, vezetőedzőként és az akadémia szakmai igazgatójaként segítette a lila-fehéreket. Török az utóbbi fél évet már Kisvárdán töltötte, az év elejétől az akadémián tevékenykedett, ahol az U19-es csapatért felelt.

„Török László az U19-es csapat mellett az osztályozón az U17-esek munkájába is besegített, az utolsó meccseken már ő irányított, ezáltal még nagyobb rálátása van a teljes utánpótlásunkra, ami fontos, hiszen célunk és feladatunk is a fiatalok beépítése, és olyan futballisták kerültek most a felnőttek közé, akikkel ő már együtt dolgozott az elmúlt fél évben – nyilatkozta Révész Attila sportigazgató a klub honlapjának. – Ez teljesen indokolja, hogy a szabályoknak olyan edző kinevezésével feleljünk meg, aki ismeri a tehetségeink képességeit. A munka jellege, a filozófia – amit már Török László is jól ismer – nem változik, az állandóságot a segítők, vagyis Erős Gábor és Gerliczki Máté jelenléte garantálja. A feladatokat leosztottuk, a stábban mindenkinek megvan a maga területe, a munkát pedig Török László fogja össze. Ezzel a lépéssel végképp elmondhatjuk, hogy a felnőtt szakmai stábunk minden tagja az akadémiánkról került ki, ami egyedülálló az országban.”

„A bemutatásomnál először is gratuláltam a csapatnak a legutóbbi szenzációs teljesítményhez és eredményhez, és örülök, hogy csatlakozhatok ehhez a közösséghez, ehhez a szakmai stábhoz – mondta székfoglalójában Török László.– Igaz, hogy messziről, Kecskemétről jöttem, mégis közelről, hiszen csak átsétáltam innen, az akadémiáról. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen szakmai alapelvek mentén kell haladnunk a napi munkában, csapatban dolgozunk, a végső döntéseket viszont nekem kell meghoznom. Meg kell felelnünk az úgynevezett fiatalszabálynak, ezért nagyon oda kell figyelnünk bizonyos játékpercekre, a fiatalok beépítésére, az ő egyéni képzésük és fejlesztésük is az egyik fő feladatom lesz. Ami jó volt, azt meg kell tartanunk, esetleg még jobbá kell tennünk, amiben pedig jobbá kell válnunk, az fejlesztésre szorul, ennek a lépéseit közösen kell meghatároznunk.”

Borítókép: Kisvárda FC

További tartalmak