Musorujsag
Élő Eredmények
×

Pécsről igazolt a Kecskemét, a magyar futball egyik feljutáskirályát pedig visszaadta kölcsönbe

Pécsről igazolt a Kecskemét, a magyar futball egyik feljutáskirályát pedig visszaadta kölcsönbe

m4sport.hu
A labdarúgó OTP Bank Ligába frissen feljutott Kecskeméti TE hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Pécsi MFC-től Sági Milánt.

A 26 esztendős játékos Pécsen kezdett el futballozni, majd az MTK igen korán felfigyelt tehetségére. A kék-fehéreknél hét esztendőt töltött el, Ligakupa meccseken, majd az NB III-as együttesben mutatkozhatott be a felnőttek között. 2017-ben igazolt Monorra, ahol rögtön NB III-as bajnok lett, majd a másodosztályban 22 mérkőzésen lépett pályára. 2019-ben hazatért Pécsre, ahol ismételten megnyerte a harmadosztályt, majd az utóbbi két szezonban 46 találkozón lépett pályára a PMFC színeiben az NB II-ben.

– Örömmel töltött el, hogy megkeresett a klub, hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Szabó Istvánnak is elnyertem a tetszését. Mindenkinek az az álma, hogy eljusson az NB I-be, így nekem is. Kecskeméten is szeretik a focit, bízom benne, hogy jó teljesítményt nyújtva minél több embert ki tudunk majd csalni a meccseinkre. A KTE mindig is rajta volt a magyar futball térképén, most újra méltó helyére is került, ehhez minél jobb teljesítményt szeretnék hozzátenni – mondta Sági Milán a klubhonlapnak az aláírást követően.

Sági szerződtetése mellett távozókat is bejelentett a KTE: Paudits Patrik és Lipcsei Ádám sem a lila-fehéreknél folytatja pályafutását, míg Hadaró Valentin szerződést hosszabbított a klubbal, de kölcsönben Pécsen folytatja pályafutását. Hadaró a magyar futball egyik legaktívabb osztályváltója, hiszen az elmúlt szezonban már pályafutása során harmadszor ünnepelhetett feljutást adott csapatával, az elmúlt két alkalommal a Kaposvárral.

Hozzá hasonló utat járt be Szabó Alex is, aki ugyanebben a három évben ugrott egyet, ám ő biztosan marad Kecskeméten a következő (NB I-es) szezonban is.

Borítókép: kecskemetite.hu

További tartalmak