Musorujsag
Élő Eredmények

Reagált a Kisvárda a Craiova vádjaira

Reagált a Kisvárda a Craiova vádjaira

m4sport.hu
A Kisvárda labdarúgócsapata visszautasítja az Universitatea Craiova vádjait, amelyek szerint az OTP Bank Ligában szereplő klub szabálytalanul járt el Dominik Kovacic szerződtetésekor.

A román klub múlt héten jelentette be, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez fordult panasszal „a Kisvárda szabálytalan és sportszerűtlen” viselkedése miatt. A Craiova közleménye szerint Kovacicot 2024. június 30-ig szerződés köti hozzájuk, a horvát hátvéd a klub engedélye nélkül hagyta el az edzőtábort, megszegve ezzel a 2021 júniusában között szerződését.

A Kisvárda honlapja idézi Róka Géza nemzetközi ügyekért felelős igazgatót, aki szerint a klub körültekintően járt el Kovacic szerződtetésekor, a román szövetség pedig azonnal kiadta a védő játékengedélyét. „Átigazolási ügyekben manapság a klubok hibázási lehetősége szinte a nullával egyenlő a nemzetközi ügymenet miatt, a FIFA elé csak olyan transzfer kerülhet, amely teljesen egyértelmű. A híresztelésekkel ellentétben a tény az, hogy a Román Labdarúgó-szövetség hétfőn délután első kérésünkre kiadta a játékos nemzetközi játékengedélyét. Ez nem történhetett volna meg, ha klubunk bármiféle szabálytalanságot elkövetett volna a futballista szerződtetésekor” – mondta Róka Géza.

Borítókép: Dominik Kovacic a kép jobb szélén (Fotó: kisvardafc.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A MOL Fehérvár kikapott a Fenertől, a Kisvárda kezéből győzelem csúszott ki az utolsó pillanatokban
A MOL Fehérvár FC Grazban a Merkur Arénában játszott felkészülési mérkőzést a Szalai Attilával felálló, a török bajnokságban második helyen záró Fenerbahcéval. A sárga-kékek magabiztosan, 3-0-ra verték a magyar csapatot. A Kisvárda a ciprusi AEK Larnaca csapatával játszott, ugyancsak Ausztriában, és jó kezdés után végül 2-2-es döntetlent játszott. Az ellenfél csapatában kezdőként lépett pályára Gyurcsó Ádám.
OTP Bank Liga
A FIFA-nál panaszolta be a Kisvárdát a Craiova, új igazolása miatt
Pénteken jelentette be a Kisvárda, hogy szerződtette az Universitatea Craiova csapatától a horvát belső védőt, Dominik Kovacicot. A román együttes azonban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez fordult panasszal, mert elmondásuk szerint a magyar klub szabálytalanul járt el.
Magyar futball