Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kubatov Gábor: Ha a Fradi nem szerepel jól a magyar bajnokságban, akkor a válogatottnak sem megy annyira

Kubatov Gábor: Ha a Fradi nem szerepel jól a magyar bajnokságban, akkor a válogatottnak sem megy annyira

m4sport.hu
A Ferencváros elnöke Kubatov Gábor szerint a Fradi játssza a legszebb futballt Magyarországon, de a többi sportágban is folyamatosan fejlődik a klub, hiszen ha egy sportoló zöld-fehérben kimegy a pályára, ott csoda dolgok történhetnek.

„Én soha nem tudom azt mondani, hogy nincs feljebb. Talán akkor, ha megnyertük a Bajnokok Ligáját, mert a futballban az a Mount Everest. Ennek az esélye jelenleg egy ezrelék vagy még kevesebb, de ennyi esély mégiscsak van – kezdte a Demokratának adott interjúját Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke. – Pár éve a csoportkörbe szerettünk volna mindenképpen bejutni, amit három egymást követő évben teljesítettük, és ez idén is elvárható. A három már nem lehet véletlen. Most már azt szeretném, ha megélnénk a kupatavaszt a nemzetközi porondon. Ezt tűztük ki új célként.”

Kubatov Gábor szerint az elmúlt időszakban nehezebb dolga volt a Ferencvárosnak a hazai porondon, hiszen kétszer is edzőt kellett váltani a labdarúgócsapatnál, ezzel együtt a bajnoki cím alapvető elvárás, hiszen csak így lehet jegyet váltani a Bajnokok Ligájába. A klubelnök már a következő szezonról is szót ejtett.

„Ha most megvédjük a bajnoki címünket, a sorozatban öt arannyal beállítanánk egy több mint százéves klubrekordot. Ez is pluszmotiváció. Egyébként hiába volt már benne többször részem, bevallom, engem mindig, újra és újra elragadnak az érzelmek a bajnoki ünneplésnél. Könnyekig meg tudok hatódni” – mondta Kubatov.

Az ünneplés, amelytől még a klubelnök is elérzékenyült (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A Ferencváros egyik első embere Csercseszov szerződtetéséről elmondta, hogy kétszer is tárgyaltak vele az aláírás előtt, az orosz mester pedig ragaszkodott ötfős szakmai stábjára, hiába nyújtott számára alternatívákat a Fradi. Kubatov szerint telitalálat volt a vezetőedző, s nagyszerű a kapcsolat közte és a vezetőség között. Csercseszov segítségével fedezték fel Pászka Lórándot, aki a csapat egyik nagy felfedezettje lett tavasszal.

„Pászka pontosan azt bizonyította be, hogy az ajtó mindig nyitva áll a magyar játékosok előtt is, nincs negatív kivételezés – hangsúlyozta Kubatov. – Kinyitottuk neki az ajtót, belépett rajta, és életében először magyar bajnok és kupagyőztes lett. Van benne erő, dinamika, életszeretet… Talán nem haragszik meg, ha elárulom, ő volt az egyetlen, aki a kupadöntő másnapján elkésett a csapatfotózásról. Az történt, hogy itt volt a családja, megünnepelték a sikert, majd a család reggel hazarepült, ő meg kicsit lefeküdt szundikálni… Haragudhattam volna rá, de bevallom, valahol örültem neki, hogy így történt, hiszen ez is azt bizonyítja, hogy ebben a gyerekben van élet. A büntetését befizetette a kasszába, és utólag rámontíroztuk a képre. Úgy tudom egyébként, a válogatott stábja is figyeli már.”

Ugyanakkor a Ferencvárost többször is éri a kritika, hogy a magyar fiatalok beépítése helyett az aranyérmeket hajhássza, Kubatov Gábor erre is reagált.

„A Ferencváros futballcsapata a szakosztály elmúlt százhuszonkét évében 91-szer volt dobogón, de a 33 bajnoki aranyon kívül ki emlékszik az ezüst- és bronzérmekre? Egyébként sokféleképpen meg lehet ezt a kérdést közelíteni. Bajnokként nyugodtan kijelenthetem: az ország legjobb fociját a Fradi játssza. Ha mi nem lennénk, a magyar foci sem olyan lenne, amilyen most. Az FTC inspiráló, mindenki hozzánk akar felzárkózni, minket akar legyőzni. A Puskás Akadémiának például az elmúlt években már többször sikerült.

Meg lehet nézni: ha a Fradi nem szerepel jól a magyar bajnokságban, akkor a magyar labdarúgó-válogatottnak sem megy annyira. A klub- és a nemzeti érdek tehát nemcsak megfér egymás mellett, össze is függ. Ugyanakkor persze arra is törekednünk kell, hogy legalább egy-két magas színvonalon játszó magyar játékos mindig legyen a csapatunkban” – mondta.

A klubelnök a Ferencváros többi csapatsportágáról is elismerően beszélt, szerinte a csapataik folyamatosan fejlődnek, hiszen “ha egy Fradi-sportoló kilép a pályára, mindenkinek fel kell készülni, mert csoda dolgok történnek”. Kubatov Gábor pedig büszke rá, hogy az MVM Dome üzemeltetésével további kulturális és anyagi lehetőségek teremnek a klub számára.

 

 

 

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak