Musorujsag
Élő Eredmények

A Premier League-ajánlat után a nyári érdeklődőket is lesöpörte Marco Rossi, aki úgy látja, Ádám Martin nem hibázott

A Premier League-ajánlat után a nyári érdeklődőket is lesöpörte Marco Rossi, aki úgy látja, Ádám Martin nem hibázott

m4sport.hu
Marco Rossi az M4 Sportnak szerdán adott interjúban elárulta, a tavalyi Európa-bajnokság után egy Premier League-klub komoly ajánlatot tett érte, de gondolkodás nélkül nemet mondott, akárcsak azokra az érdeklődésekre, amelyek a júniusi Nemzetek Ligája-bravúrok után találták meg. A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya többek között a dél-koreai bajnokesélyeshez szerződő Ádám Martin átigazolásáról és a Ferencváros BL-selejtezős esélyeiről is elmondta véleményét – Hajdú B. Istvánnal beszélgetve.

A teljes interjút a lejátszóra kattintva tekintheti meg!

„A 2021. június 23-án, Münchenben játszott Eb-csoportmérkőzés után egy fontos angol ügynök felhívott és egy komoly ajánlatot tett” – emlékezett vissza Rossi.

Megerősítette, egy Premier League-klub érdeklődött iránta, de a beszélgetés gyorsan véget ért.

„Ne haragudjon, nem akarom végighallgatni, csak az idejüket vesztegetnék, én most nem akarom otthagyni a magyar válogatottat” – idézte fel, mit felelt az akkori ajánlatra.

Rossi döntésében nagy szerepet játszott, hogy még csak három mérkőzést játszottak le a 2022-es világbajnokság selejtezőjéből és hét forduló még hátra volt. De az őszi, angolok és albánok elleni vereségek után benne is megtört valami.

„Októberben viszont volt egy pillanat, amikor szakemberként bármilyen lehetőséget meggondoltam volna.”

Hozzátette, ez bármikor szóba jöhet, de tiszteletben tartja a 2025. decemberéig szóló szerződését és minden esetben az MLSZ-t tájékoztatja majd először. Amennyiben lesz miről.

Nem meglepő, hogy a Nemzetek Ligájában elért júniusi bravúrokat követően is voltak megkeresései a magyar szövetségi kapitánynak:

„Kaptam telefonhívásokat, megkérdezték, mennyire van bennem szándék a továbblépésre, de ugyanazt válaszoltam, mint tavaly. Előfordulhat, hogy előbb-utóbb kapok olyan ajánlatot, amit érdemes megfontolni, de még három és fél évig tart a szerződésem, így ha valaki le akar igazolni, komoly anyagi áldozatot kell hoznia és a Magyar Labdarúgó Szövetséget is kárpótolnia kell.”

Ádám Martin jó döntést hozott

Marco Rossi elárulta, a nyáron nem látott komoly érdeklődést a magyar játékospiacon, csak pletykákat halott. Egyedül Ádám Martin átigazolását emelte ki, a válogatott csatárról úgy gondolja, jó döntést hozott, amikor az Ulszan Hyundaihoz szerződött.

forrás: YUNiK Management

„Nem hozott hibás döntést, mert a dél-koreai bajnokság éllovasához szerződött. Megvizsgáltam az ottani csapatokat, több mérkőzést is megtekintettem, gyors és ügyes futballt játszanak, sok brazil légióssal, technikai szinten minden tiszteletet megérdemel a bajnokságuk. Emellett a dél-koreai válogatott 28. a világranglistán, tíz hellyel megelőzve a mieinket.”

„Szerintem Ádám Martin fizikálisan is tud majd fejlődni ebben a bajnokságban, szeretném, ha harminc percet helyett kilencvenet tudna a legmagasabb szinten játszani.”

Egyre nehezebb magasabbra tenni a lécet

Rossi őszintén elárulta, csak 3-4 nappal ezelőtt nézte vissza először az angliai 4-0-s győzelmet.

„Időre volt szükségem ahhoz, hogy leülepedjenek az élmények, elcsituljanak az érzelmek és higgadt fejjel tudjam kielemezni a történteket.”

„Aminek a leginkább örülök az elismerések közül, hogy a magyar válogatott már egy igazi, egységes csapat, amely azt is bizonyította, teljes összhangban van a szurkolókkal.”

A magyar játékosok ünnepelnek Anglia legyőzése után Wolverhamptonban (fotó: EPA/Andrew Yates)

A 10 évvel ezelőtt Magyarországra érkező olasz szakember reagált azokra a feltevésekre is, hogy csak azért ért el kiugró sikereket a magyar csapat a Nemzetek Ligájában a világ legjobb válogatottjai ellen, mert az ellenfelek nem vették komolyan.

„Olyan válogatottak ellen játszottunk, melyekbe történelmileg kódolva van, hogy sosem akarnak veszíteni, ez benne van a DNS-ükben. Amikor láttam az angol és német játékosokat a mérkőzések során, szavatolhatom, hogy nagyon mérgesek voltak. Wolverhamptonban különösen idegesek voltak. Ezek a csapatok nem ismernek mást, csak a győzelmet. Nem gondoltak arra, hogy ez csak a Nemzetek Ligája vagy csak Magyarországgal játszunk.”

„Ami a mi nézőpontunkból fontos: aki a magyar válogatott ellen játszik, nem mondhatja azt, hogy borítékolható a győzelem. Ez megelégedettségemre szolgál.”

Rossi elmondta, ami az elért eredményeket illeti, egyre nehezebb magasabbra tenni azt a bizonyos lécet.

„Rendkívüli lenne folyamatosan emelni az eredményeknek a szintjét, nem igazán lehetséges. Viszont sok apró részletben lehet javulni, amit a taktikai elemzések során mérlegelünk a szakmai stábbal. Tudunk javulni és meggyőződésem, hogy fejlődni is fogunk.”

„Köszönöm”

Az interjú során Rossi kitért arra is, mit mond majd játékosainak, ha legközelebb, a Nemzetek Ligája szeptemberi folytatásakor ismét találkoznak.

„Meglátjuk, lesz-e vérfrissítés a válogatottban, júniustól szeptemberig sok minden történhet. Aki nincs formában, nem tudom behívni a keretbe. Egyébként nincs okom cserélni, jó eséllyel azokkal találkozunk majd, akikkel júniusban is. Az első szavam hozzájuk az lesz, ami az utolsó is volt, amikor elbúcsúztunk: Köszönöm!”

A magyar válogatott négy fordulót követően vezeti az A divízió 3-as csoportját a Nemzetek Ligájában, szeptemberben még két további mérkőzés vár a Rossi-csapatra, Németország ellen idegenben és Olaszországgal hazai pályán. A csoport első helyezettje a négyes döntőben folytathatja, míg az utolsó leesik a B divízióba.

A csoport további programja:
5. forduló (szeptember 23.):
Németország-Magyarország, Lipcse 20.45 – élőben az M4 Sporton
Olaszország-Anglia, Milánó 20.45
6. forduló (szeptember 26.):
Magyarország-Olaszország, Puskás Aréna 20.45 – élőben az M4 Sporton
Anglia-Németország, London 20.45

m4sport.hu
Borítókép: Marco Rossi (fotó: EPA/ANDREW YATES)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ádám Martin érkezett, egy másik magyar viszont távozott a dél-koreai Ulszan Hyundaitól
Hétfőn vált hivatalossá, hogy a 2021/22-es OTP Bank Liga-szezon gólkirálya, Ádám Martin a Paksi FC-től a dél-koreai Ulszan Hyundai együtteséhez igazolt. A 27 éves csatár érkezésével párhuzamosan egy másik magyar támadó, Koszta Márk viszont távozott a K League 1 éllovasától, közös megegyezéssel felbontották a szerződését.
Magyar futball
Szavazás: rendezzenek-e újra kettős rangadót az NB I-ben?
1973 és 1987 között egy egész misztikum épült fel a kettős rangadók köré, amely a huszadik századi magyar klubfutball egyik legfőbb hivatkozási pontja lett, idősebb szurkolók szinte állandóan a kettős rangadók hangulatával bizonyítják meccsrejárási rutinjukat, egyben nosztalgiájukat a Népstadionban rendezett mérkőzések utánozhatatlan hangulata felé. 35 évvel a legutolsó kettős rangadó után ismét eljött a lehetőség, hogy a négy legnagyobb bázissal rendelkező fővárosi klub (Ferencváros, Újpest, Honvéd, Vasas) összecsapjon egy esemény keretein belül, hiszen a Puskás Aréna átadása óta most először szerepelnek egy osztályban, az OTP Bank Liga 2022/2023-as idényének sorsolása pedig időt és teret is biztosít a kettős rangadók megvalósítására.
Magyar futball