Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Az ötig jutó Fradinak nem okozott gondot a Tobol kiejtése a BL-selejtező első körében

Az ötig jutó Fradinak nem okozott gondot a Tobol kiejtése a BL-selejtező első körében

M4 Sport
A húsz perc alatt háromszor is beköszönő Ferencváros sima, 5-1-es hazai győzelemmel lépett túl a kazah FK Tobolon a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Ferencváros – FK Tobol (kazah) 5-1 (3-1)
Groupama Aréna, 17 347 néző, v.: Jakubik (lengyel)
gólszerzők: Traoré (4., 17.), Laidouni (21.), Bassey (74., 91.), illetve Szergejev (23.)
piros lap: Muzsikov (81.)
sárga lap: Kovacevic (56.), illetve Muzsikov (78., 81.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 83.), Civic – Laidouni, Zachariassen (Mercier, 83.), Esiti (Loncar, 76.) – Nguen (Auzqui, 69.), Boli (Bassey, 69.), Traoré

Tobol Kosztanaj: Mokin – Kajrov, Malij, Tomasevic, Amanovic – Tagibergen, Jovancic, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.) – Tosic (Zsakszilikov, 78.), Szergejev (Deble, 75.), Brigido (Vukadinovic, 75.)

Továbbjutott: a Ferencváros, 5-1-es összesítéssel

A múlt heti gól nélküli első felvonást követően a Ferencváros azonnal egyértelművé tette, hogy mielőbb el akarja dönteni a párharcot. Az első percben ugyan a keresztléc még megmentette a Tobolt, de nem sokkal később Traoré fejjel már nem hibázott.

A folytatásban is nyomasztó fölényben futballozott a magyar bajnok, amely a duplázó Traoré,

majd Laidouni révén húsz perc alatt háromgólos előnyt dolgozott ki.

Igaz, a harmadik találatra azonnal érkezett válasz a kazahoktól.

Ez sem szegte kedvét a nagy lendülettel és elszántsággal játszó FTC-nek, amely akár öt-hat góllal is vezethetett volna a szünetben, ha kicsit élesebbek és koncentráltabbak a csatárai.

A folytatásra valamelyest visszavett a tempóból a hazai csapat, ez pedig lehetőséget teremtett a vendégakciókra. A Tobol szimpatikusan küzdött és próbálkozott rendületlenül, volt is néhány helyzete a kissé bizonytalan ferencvárosi védelemnek köszönhetően, de csak lesgólt szerzett, így a magyar továbbjutás egy pillanatra sem forgott veszélyben, amelyet a csereként beküldött Bassey biztosított be.

A hosszabbításban pedig még fölényesebbé is tett.

Az FTC rendkívül magabiztosan lépett a következő körbe, amelyben a szlovák Slovan Bratislava vár a magyar bajnokra.

A lefújást követően Sztanyiszlav Csercseszov azt mondta, az eredményen nincs mit nagyon magyarázni, de ez még csak az első lépés volt.

Borítókép: A Tobol ellen duplázó Adama Traoré (balról), Tokmac Nguen és a szintén betaláló Aissa Laidouni gólöröme (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Tényleg sok a légiós a Fradiban? Másban jelentősebb a különbség – összemértük a Ferencváros modelljét az európai riválisokkal
A Ferencváros nemzetközi szereplését az utóbbi években nem érhette panasz, hogy ezt túlnyomórészt légiósokkal érte el, az a körülményekből adódó klubmodell – amelynek a játékospolitikához kötődő vetületeit hasonlítottuk össze a régiós riválisokkal és nyugati példákkal, megpróbálva felmérni, fenntartható-e a jelenlegi koncepció, illetve, hogy milyen irányba változhat.
Magyar futball