Musorujsag
Élő Eredmények

Csercseszov: Ez még csak az első lépés volt egy nagyon hosszú úton

Csercseszov: Ez még csak az első lépés volt egy nagyon hosszú úton

m4sport.hu
A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov az M4 Sportnak értékelte csapata 5–1-es győzelmét az FK Tobol ellen, mellyel a magyar bajnok magabiztosan jutott be a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójába szerda este.

A múlt héten játszott idegenbeli 0–0 után a Fradi erősen kezdte a párharc hazai visszavágóját, a 21. percben már 3–0-ra vezetett és szinte el is döntötte a továbbjutás kérdését. Végül 5–1-es sikerrel lépett túl a kazah bajnokon. 

„Sajnos volt egy olyan szokásos pillanatunk, amikor visszavettünk a tempóból és magunkra húztuk az ellenfelet, ekkor született a szépítő gól, ettől függetlenül viszont úgy gondolom, nincs mit nagyon magyarázni a mai eredményen” – vélekedett a lefújás után az M4 Sportnak adott interjúban a magyar bajnok orosz vezetőedzője.

„A játékosok is nagyon motiváltak voltak, mindent megcsináltak, amit előzetesen megbeszéltünk és sikerült a szurkolóinknak is örömet szereznünk. Viszont, ez még csak az első lépés volt egy nagyon hosszú úton. Szeretnénk lépésről lépésre fejlődni” – tette hozzá.

A Ferencvárosban első hazai tétmeccsét játszó Adama Traoré és a Franck Bolit a második félidőben csereként váltó Fortune Bassey is duplázni tudott a mérkőzésen, a kettő között Aïssa Laïdouni volt eredményes.

„Egy edző mindig örülhet, ha ilyen játékosokkal tud együtt dolgozni, de megemlíteném Tokmacot és Bolit is, akik szintén nagyon jól teljesítettek, nem azért eszközöltük a cseréket, mert valaki rosszul játszott volna, hanem spóroltunk az energiáinkkal” – mondta játékosairól Csercseszov. 

A lefújást követően szintén gyors értékelést adott az M4 Sportnak Samy Mmaee illetve a két gólt szerző Bassey, azt emelték ki, hogy az idegenbeli mérkőzéshez képest a Groupama Aréna pályája sokkal gyorsabb játékra adott lehetőséget, így meg tudták mutatni, mire is képesek és ki is jött a két csapat közti különbség.

„A jobb csapat jutott tovább, valószínűleg az első kör legjobbja. Megpecsételte a sorsunkat az elrontott első húsz perc” – ismerte el a Ferencváros sikerét Alekszandr Moszkalenko, a kazahok vezetőedzője, már a sajtótájékoztatón.

A mérkőzésről itt olvashat bővebben vagy tekintse meg a gólösszefoglalót! A BL-selejtező második fordulójában a hosszabbítás után továbbjutó Slovan Bratislava lesz az FTC ellenfele.

Borítókép: Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója és Sztanyiszlav Csercseszov (fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A kiesés széléről megmenekülő Slovan Bratislava lesz az FTC ellenfele a BL-selejtező 2. fordulójában
A 115. percben még kiesésre állt, mégis bejutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójába a Slovan Bratislava, miután egy drámai végjátékot hozó hosszabbításban fordított és 2–1-re legyőzte a georgiai bajnok Dinamo Batumit. A pozsonyi együttes sikere azt jelenti, hogy a kazah Tobolt kiejtő magyar bajnok ellenfele lesz következő körben.
Külföldi futball
A Premier League-ajánlat után a nyári érdeklődőket is lesöpörte Marco Rossi, aki úgy látja, Ádám Martin nem hibázott
Marco Rossi az M4 Sportnak szerdán adott interjúban elárulta, a tavalyi Európa-bajnokság után egy Premier League-klub komoly ajánlatot tett érte, de gondolkodás nélkül nemet mondott, akárcsak azokra az érdeklődésekre, amelyek a júniusi Nemzetek Ligája-bravúrok után találták meg. A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya többek között a dél-koreai bajnokesélyeshez szerződő Ádám Martin átigazolásáról és a Ferencváros BL-selejtezős esélyeiről is elmondta véleményét – Hajdú B. Istvánnal beszélgetve.
Magyar futball
Korábbi válogatott játékossal erősítette szakmai stábját a PMFC
Idén nyáron vonult vissza a profi labdarúgástól Elek Ákos, aki korábban 48 alkalommal öltötte magára a magyar válogatott mezét. Szerdán bejelentette a PMFC, hogy a 33 éves, a Videotonnal bajnokságot nyerő középpályás a továbbiakban tanácsadóként dolgozik a mecseki klubnál.
Magyar futball
Ádám Martin érkezett, egy másik magyar viszont távozott a dél-koreai Ulszan Hyundaitól
Hétfőn vált hivatalossá, hogy a 2021/22-es OTP Bank Liga-szezon gólkirálya, Ádám Martin a Paksi FC-től a dél-koreai Ulszan Hyundai együtteséhez igazolt. A 27 éves csatár érkezésével párhuzamosan egy másik magyar támadó, Koszta Márk viszont távozott a K League 1 éllovasától, közös megegyezéssel felbontották a szerződését.
Magyar futball