Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fehérvár után Mezőkövesdről is korábbi válogatott kerettagot vett kölcsön az ETO

Fehérvár után Mezőkövesdről is korábbi válogatott kerettagot vett kölcsön az ETO

m4sport.hu
A labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő ETO FC Győr hivatalos oldalán jelentette be, hogy egy évre kölcsönvette a NB I-es Mezőkövesd támadóját, Babati Benjamint.

Babati Benjamin a Zalaegerszeg csapatánál lett profi labdarúgó, ahol mindjárt első felnőtt mérkőzésén góllal mutatkozott be. Hatalmas szerepet vállalt a Zalaegerszeg feljutásában, majd ezután hatvan mérkőzésen viselte a ZTE mezét az élvonalban. 2022. januárjában Mezőkövesdre szerződött, ahonnan most egy évre kölcsönbe érkezik az ETO-ba. A gólerős támadó bízik benne, hogy hamar nagy hasznára lehet új csapatának.

„Húsz nagyon szép évet töltöttem el Zalaegerszegen, ahol feljutást is ünnepelhettünk az élvonalba – mondta Babati Benjamin a győriek hivatalos honlapjának– Ezután Mezőkövesdre kerültem egy rövid időre, ahonnan most Győrbe érkeztem. Mindenképpen szeretnék jól szerepelni az ETO-val, gólokkal, gólpasszokkal akarok segíteni, hogy minél jobb helyen tudjunk végezni a bajnokság végén, ebben segítségemre lehet, hogy nyomon követtem Tímár Krisztián munkásságát, ismerem a futballról alkotott nézetét. A körülmények adottak a jó szerepléshez, innentől már csak rajtunk múlik minden. Szeretném megköszönni Mihalecz István sportigazgató bizalmát, remélem, jó teljesítménnyel rá tudok szolgálni.

A szakmai stáb is reméli, hogy jó teljesítményével a csapat erőssége lesz Babati.

Támadó poszton nagy segítségünkre lehet Babati Benjamin, aki már több szezont lehúzott az élvonalban, az NB II-ben pedig fontos szerepet játszott a ZTE feljutásában. A támadóharmadban vele mindenképp bővül a repertoárunk, jóval több lehetőségünk lesz. Bízom benne, hogy gyorsan be tudjuk illeszteni a csapatba, jó formába lendül és gólokkal fogja segíteni az ETO-t – mondta Tímár Krisztián vezetőedző.

Az ETO FC két napon belül már a második korábbi válogatott kerettag érkezését jelenti be, hiszen pénteken Kovácsik Ádámot is kölcsönvette a klub a Fehérvártól. A zöld-fehérek július 30-án a Nyíregyháza elleni rangadóval kezdik a Merkantil Bank Liga 2022/2023-as szezonját.

Borítókép: etofc.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek