Musorujsag
Élő Eredmények

Fiola Attila vette át Nikolics Nemanja szerepét a MOL Fehérvárnál

Fiola Attila vette át Nikolics Nemanja szerepét a MOL Fehérvárnál

m4sport.hu
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy a magyar válogatott Fiola Attila lesz az együttes csapatkapitánya az előttünk álló szezonban.

Júniusban jelentette be a Fehérvár, hogy nem tart tovább a gólrekorder klublegenda, Nikolics Nemanja szolgálataira, így nemcsak a támadósor vált kabrióssá a piros-kékeknél, a csapatkapitányi karszalag is gazdátlanul maradt.

A 2022/2023-as szezon első tétmeccse előtt egy nappal a fehérváriak bejelentették Nikolics utódját, a magyar válogatott védő, Fiola Attila lesz az alakulat csapatkapitánya. Fiola 2016 óta erősíti a Vidit, az elmúlt hat szezonban 177 tétmeccsen lépett pályára. Szerződése június 30-án lejárt, de a klub meghosszabbította kontraktusát, így értelemszerűen a jövő szezonban is piros-kékben futballozik.

Fiola elsőszámú csékáként először csütörtök este hét órától, a Gabala elleni Ekl-selejtezőn viselheti a karszalagot, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A mérkőzést megelőző szerdai sajtótájékoztatón a Michael Boris azt mondta, ellenfelük fizikálisan erős, jól felkészült együttes, amely veszélyes a pontrúgásoknál. Kijelentette, hogy készek felvenni velük a harcot. A szezont megelőző másfél hónapos felkészülésről elmondta, hogy az első három hét kemény erőnléti edzései után az ausztriai edzőtáborban sokat dolgoztak a taktikán. Ezen időszak alatt sokat erősödött a csapatszellem – tette hozzá.

Fiola Attila újdonsült csapatkapitány nehéz összecsapásra számít, mert mint kiemelte, nemzetközi viszonylatban ma már nincs könnyű tétmérkőzés. Jelezte, hogy védekező csapatra számítanak, szeretnének sokat kezdeményezve minél több helyzetet kialakítani és előnyt kiharcolni a visszavágóra.

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Elfogták a Slovan Bratislava buszát kővel megdobó férfit
A pozsonyi klub labdarúgóit szállító busz ablakát kedden este a Népligetnél <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/07/19/kovel-dobtak-meg-a-slovan-bratislava-buszat-a-nepligetnel" target="_blank" rel="noopener">dobta meg valaki</a>, de a budapesti rendőrök szerda hajnalra már azonosították és el is fogták az elkövetőt.
Magyar futball