Musorujsag
Élő Eredmények

Háromgólos hátrányt szedett össze a Puskás Akadémia a Guimaraes otthonában

Háromgólos hátrányt szedett össze a Puskás Akadémia a Guimaraes otthonában

m4sport.hu
A második félidőben mutatott biztató jeleket a Puskás Akadémia a Vitória Guimaraes elleni Ekl-selejtezőn, de összességében sima vereséget szenvedett, a portugál együttes három gólnál állt meg.

UEFA Konferencia-liga, 1. selejtezőkör, 1. mérkőzés
Vitória Guimaraes SC (portugál)–Puskás Akadémia FC 3–0 (2–0)
Guimaraes, Estadio D. Alfonso Henriques

V: H. Nalbandjan (örmény)

Gólszerző: Lameiras (4.), Tiago Silva (38.), Anderson (66.)
Sárga lap: Dani Silva (92.), ill. Van Nieff (48.), Stronati (68.)

Vitória: Valera – Miguel Maga, Fernandes (André Amaro, a szünetben), Mumin, Ogawa – Tiago Silva, Semedo, Almeida (Janvier, 83.) – Lameiras (Dani Silva, 83.), André Silva (Anderson, 65.), Jota II (Nelson Luz, 70.)
Puskás Akadémia: Markek – Mezghrani, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Szolnoki (Bakti, 88.), Van Nieff – Slagveer (Skribek, 43.), Baluta (Urblík, 79.), Kiss T. – Colley(Zahedi, a szünetben)

Miután korábban a Kisvárda és a MOL Fehérvár is győzelemmel kezdte Konferencia-liga-menetelését, a Puskás Akadémia egyértelműen a legnehezebb ellenfelet kapta a portugál Vitória révén. Az esélyeknek megfelelően a hazai csapat már a negyedik percben betalált Lameiras révén, s ezt követően sem lassított, a felcsúti együttes az első félórát követően szabadult csak ki a szorításból, lehetőségekig, sőt Kiss Tamás révén lesgólig is eljutott.

A Guimaraes viszont erre újabb érvényes góllal jelentkezett, nem is akármilyennel: Tiago Silva húsz méterről pokolian kilőtte a jobb felsőt. Az ellentámadásból Luciano Slagveer szépíthetett volna, de nemcsak kapu mellé emelt, még meg is sérült.

A folytatásra viszont egy más szellemű Puskás Akadémia jött ki, s Hornyák Zsolt tanítványai többször is eljutottak a portugálok kapuja elé, a legnagyobb ziccert Szahab Zahedi hibázta el. Erre néhány perccel később ráfizetett a felcsúti csapat, a Guimaraes ugyanis a pillanatokkal korábban beállt Anderson Oliveira révén meglőtte a harmadikat is.

A Puskás Akadémia így rendkívül nehéz helyzetből várja a visszavágót, továbbjutása gyakorlatilag csodaszámba menne.

Borítókép: EPA/JOSE COELHO

További tartalmak

Kapcsolódó hírek