Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ricardo Moniz a Milan legyőzéséről: Ez volt életem legfontosabb mérkőzése

Ricardo Moniz a Milan legyőzéséről: Ez volt életem legfontosabb mérkőzése

m4sport.hu
A ZTE májusban kinevezett vezetőedzője élete legfontosabb mérkőzésének nevezte a Milan elleni felkészülési találkozót, amelyet 3–2-re nyert meg az olasz bajnokot alaposan meglepő zalaegerszegi együttes, amely a 27. percben már 3–0-ra vezetett. Az első 30 percről azt mondta a holland szakember, a Milan „nem tudta, mi történik”, mert alábecsülték őket.

„Úgy készültünk erre a mérkőzésre, mint egy döntőre” – kezdte a meccs után sajtótájékoztatóját Moniz.

„Életem legfontosabb mérkőzése volt a mai. Az első perctől két csatárral presszingeltük ellenfelünket, Németh Dániellel és Szalay Szabolccsal. Mi kezdeményeztünk, ők nem igazán tudták, mi történik, mert alábecsületek minket. Teljesen megérdemelt vezettünk három góllal fél óra után.”

„Ezek után a Milan felébredt és átvették a mérkőzést irányítását, át tudták játszani a középpályánkat, ami több helyzethez, végül az első góljukhoz vezetett.”

A Milan a háromgólos hátrány tudatában rendezte sorait és átvette a mérkőzés irányítását. Giroud büntetőjével a 30. percben szépített, de hiába játszott mezőnyfölényben a folytatásban, a hajrára az erejével teljesen elkészülő Zalaegerszeg egy gólt meg tudott őrizni előnyéből.

(fotó: MTI/Varga György)

„A második félidőre Ikoba fizikálisan nem volt teljesen felkészülve, ezáltal a Milan átvette a kezdeményezést és az irányítást, így a filozófiánkkal ellentétes játék alakult ki.”

„Összességében azt gondolom, a végén azt kaptuk, amit megérdemeltünk, egy topcsapat ellen. Ez a eredmény egy fordulópontot hozhat az önbizalmunkban és az identitásunkban, egy favorit mentalitásával kell pályára lépnünk, ahogyan az első félidőben tettük.”

„A mai több volt egy sima mérkőzésnél, ez egy óriási eredmény a városnak, a régiónak, az embereknek, büszkévé akartuk tenni szurkolóinkat, miattuk is boldog vagyok” – zárta mondadóját a 2012 és 2013 között a Ferencvárosnál dolgozó Moniz.

A kezdőként pályára lépő Matteo Gabbia az AC Milan Tv-nek nyilatkozva elmondta, csalódottak a vereség miatt: „Számunkra egyetlen mérkőzésen sem másodlagos az eredmény, ez most már a mentalitásunk része. Csalódottak vagyunk” – mondta a 22 éves hátvéd.

Borítókép: Gergényi Bence (b), a ZTE és Toure Ballo, az AC Milan játékosa az olasz bajnok AC Milan - ZTE labdarúgó felkészülési mérkőzésen a zalaegerszegi ZTE Arénában 2022. július 23-án. A Zalaegerszeg házigazdaként 3-2-re legyőzte az AC Milant. (fotó: MTI/Varga György)

További tartalmak