Musorujsag
Élő Eredmények
×

Botka: Úgy készültem erre a meccsre, hogy 100 százalék, hogy kiállítanak

Botka: Úgy készültem erre a meccsre, hogy 100 százalék, hogy kiállítanak

m4sport.hu
Belülről majd' felrobbant a harmadik Fradi-gól után az azt előkészítő Botka Endre, aki saját bevallása szerint mindenre elszántan készült a Slovan elleni BL-párharc pozsonyi visszavágójára.

„Hihetetlen támogatást kaptunk a szurkolóktól, és elképesztő érzés, hogy a hajrában tudtuk eldönteni a meccset” – kezdte a 4-1-es pozsonyi győzelem után a második gólt szerző Zachariassen, aki nagyon bosszús volt a kapott gól miatt.

„Nem kezdtünk jól a második félidőben, ráadásul megint elkerülhető gólt kaptunk, egy szöglet után – mondta. – Erre a győzelemre kell építenünk a folytatásban, mert ez egy nagy siker a csapatnak, a klubnak, a szurkolóknak és a magyar embereknek.”

„Nagyon örülök, hogy ez a mérkőzés is 4-1 lett, mint a 30 évvel ezelőtti – utalt Botka Endre a botrányos, 1992-es BL-selejtezőre, amely akkor a szlovákok sikerét hozta. – Úgy készültem erre a meccsre, hogy 100 százalék, hogy kiállítanak. Néha majdnem össze is jött, de hál’istennek a csapat nagy része meg tudta őrizni a higgadtságát, és azt gondolom, hogy végig fölényben játszottunk.”

Zachariassenhez hasonlóan Botka is bosszankodott a szöglet után kapott gólt miatt, „de utána is fókuszált maradt a csapat, és kézben tudta tartani a meccset”.

„Belülről felrobbantam – reagált, mikor az Adama Traorénak adott gólpasszáról kérdeztük. – Talán még soha nem éreztem ekkora örömöt és felszabadultságot, hiszen a meccs előtt nagyon-nagyon izgultam, ami nem vall rám. Nyilván tudtam, hogy mekkora jelentősége van ennek a mérkőzésnek, és az, hogy tudtam egy gólpasszt adni, hihetetlen érzés volt.”

„Sikerült kiköszörülni a csorbát, a múlt heti hazai vereség után tudtuk kárpótolni a szurkolóinkat. Remélem, a vereség így meg van bocsájtva. Azt a mérkőzést is nagyjából kézben tartottuk, de a cserék után megborult az egyensúly. Így utólag azt mondom, jobb is, hogy így alakult” – nyilatkozta már Dibusz Dénes, aki szerint tiszta volt a feladat Pozsonyban, hiszen élet-halál meccset játszottak.

„Szerencsére ma Fortuna is velünk volt, hisz a hazaiaknak is volt egy kapufájuk az első félidőben, helyette mi kerültünk 2-0-s előnybe, amire rászolgáltunk. Ismét kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, szerencsére nagyon komoly helyzetig nem jutottak el, csak pontrúgás után találtak be. Most szerencsére teljesen más volt a mérkőzés végének a forgatókönyve, mint a múlt héten. Azt gondolom, hogy egy örökké emlékezetes győzelmet arattunk” – így a kapus.

Vécsei Bálint elárulta, „az előző meccsekből tanulva a középpályát igyekezték stabilizálni”, és amondó, kulcs volt, hogy nagyon jól reagálták le a szlovákok szépítő gólját.

„Több lehetőségünk volt és két gólt tudtunk szerezni, az egész csapat nagyon jól küzdött. Úgy érzem, utána kontrolláltuk is a játékot, azt játszottuk, amit kellett. A végén kontráztunk, és nagyon örülök, hogy így sikerült, és ki tudtuk szolgálni a szurkolóinkat. Hatalmas volt, hogy szinte végig az ő hangjukat hallottuk” – fogalmazott a középpályás.

Borítókép: fradi.hu

További tartalmak