Musorujsag
Élő Eredmények
×

Osztrák védőt igazolt a Mezőkövesd

Osztrák védőt igazolt a Mezőkövesd

m4sport.hu
Az OTP Bank Ligában szereplő Mezőkövesd Philipp Schmiedl személyében korábbi osztrák utánpótlás válogatott belső védőt igazolt.

A matyóföldi klub tájékoztatása szerint a 25 éves játékos az SC Wiesen csapatában kezdte pályafutását, majd megfordult a Neufeld, a Rapid Wien és a Burgenland korosztályos csapataiban is. 2015 nyarán a St. Florian együtteséhez igazolt, egy évvel később pedig a Paschinghoz, a LASK amatőr csapatához került. 2019 nyarától az SCR Altach gárdájában folytatta pályafutását, ahonnan 2020 októberében a dán SönderjyskE csapatához szerződött. 2021 augusztusától egy évig kölcsönben az Admira Wacker együttesében szerepelt, most pedig a dán klubtól Mezőkövesdre igazolt.

A transfermarkt.com adatai szerint Schmiedl az osztrák élvonalban 43 mérkőzésen lépett pályára és összesen 2742 percet játszott, az osztrák másodosztályban 26 találkozón szerepelt, míg a dán élvonalban 17 összecsapáson számítottak rá. Két mérkőzésen pályára lépett az osztrák U16-os válogatottban is.

A Mezőkövesd szombaton az Újpest otthonában kezdi meg szereplését az OTP Bank Liga 2022/2023-as idényében.

Borítókép: Philipp Schmiedl (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az légy, aki vagy! – Bognár György örökségét nem Pakson kell továbbvinni
„Az légy, aki vagy, érezd jól magad!” – buzdít minket Horváth Charlie klasszikusa, s ha jobban belegondolunk, ennél egyszerűbben és átfogóbban nem lehet megfogalmazni földi létünk két legfontosabb küldetését. Charlie örökérvényű igazsága zenésznek, háztartásbelinek, tűzoltónak, csecsemőnek és sportolónak is ugyanolyan fontos – a legfontosabb.
Magyar futball
A Honvédtól igazolt védőt a Mezőkövesd
Horváth Milán személyében 20 esztendős korosztályos válogatott belső védőt igazolt a Mezőkövesd Zsóry FC. A tehetséges hátvéd egy évre érkezett a matyóföldiekhez kölcsönszerződéssel a Budapest Honvédtól vételi opcióval.
Mezőkövesd Zsóry FC