Musorujsag
Élő Eredmények

Dzsudzsák Balázs ígéretet kapott: pályára léphet még a magyar válogatottban

Dzsudzsák Balázs ígéretet kapott: pályára léphet még a magyar válogatottban

m4sport.hu
A DVSC labdarúgócsapata szurkolói ankétot tartott pénteken, két nappal a Kisvárda elleni szezonrajt előtt. Az eseményen Dzsudzsák Balázs csapatkapitány egy titkot is megosztott a szurkolókkal: ígéretet kapott rá, hogy ősszel, egy mérkőzésre visszatérhet a magyar válogatottba.

Ennek azért van komoly jelentősége, mert ha Dzsudzsák Balázs még egyszer pályára lép címeres mezben, 109 mérkőzéssel ő lenne a válogatottsági rekorder, jelenleg Király Gáborral holtversenyben, 108-108 mérkőzéssel állnak az élen.

A haon.hu beszámolója szerint a szurkolók vastapssal fogadták a hírt.

Dzsuzdsák Balázs legutóbb 2019 novemberében lépett pályára a magyar válogatottban, egy Walesben 2–0-ra elvesztett Eb-selejtező alkalmával. Egy évvel később (és 12 évnyi légiósélet után) visszatért Debrecenbe, de mivel abban a szezonban a másodosztályban szerepelt a klub, Marco Rossi nem számított rá.

A magyar válogatott még a novemberben rajtoló világbajnokság előtt várhatóan két felkészülési mérkőzésen lép pályára, Dzsudzsák ekkor kaphat lehetőséget a rekorddöntésre és egy méltó búcsúra a szurkolóktól.

A Debrecennel július elején egyéves szerződéshosszabbítást aláíró támadó a hétvégén rajtoló szezonról és csapatkapitányi felelősségéről is beszélt az ankéton:

Dzsuzdsák Balázs a szurkolói ankéton (fotó: dvsc.hu)

„Megtiszteltetés, hogy számítanak rám és a segítségemre. Sajnos jóban és rosszban is volt sok közös élményünk, de nem mondhatjuk azt, hogy tiszteletlenek lettünk volna egymással. Szeretnénk jobbá tenni a kapcsolatot a csapat és a szurkolók között. Fejlődnünk kell ebben is, de próbálunk eleget tenni annak, hogy lássátok azt a tiszteltet, amit megérdemeltek. Mi is szeretnénk hasonlóképpen kivívni ezt a pályán. Cserélődik a csapat, szerencsére minőségi játékosok érkeztek a DVSC-hez. Mindenki tudja, milyen célokért küzd a gárda. Előrefelé szeretnénk tekinteni, közösen. A csapat sokkal agresszívabb, fegyelmezettebb, gólra törőbb és emocionálisabb lesz, ez köszönhető az új stábnak”mondta a 35 éves támadó, aki hozzátette, szeretne még játékosként kupát vagy bajnoki érmet nyerni a Lokival.

forrás: NSO

Borítókép: Budapest, 2019. november 15. Dzsudzsák Balázs a Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország - Uruguay barátságos labdarúgó-mérkőzés végén 2019. november 15-én. Magyarország - Uruguay 1-2. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak